Fitnes gedžeti sa kojima ćete uvek biti fit i u top formi! (VIDEO)

Pametne narukvice koje će vam pomoći da izvučete maksimum prilikom svakog vežbanja

  • 2

U poslednjih nekoliko godina fitnes gedžeti su doživeli pravu ekspanziju na tržištu. Koriste ih kako sportisti i rekreativci, tako i korisnici koji žele da se oslobode viška kilograma, ali i osobe koje prosto žele da vode zdrav način života i "prigrle" zdrave životne navike. Mogu se naći u raznim oblicima i dezenima, većina je otporna na uticaj spoljnih faktora (kiša, prašina, povećano zračenje...), a postoje i modeli koji pored standardnih funkcija mogu da prate i rad srca, odosno da mere puls, ali i budu profesionani personalni fitnes asistentni/treneri svojim vlasnicima.

Fitbit Flex 2

Fitbit je kompanija sa najvećim uticajem u svetu fitnes gedžeta i ime iza koga stoje definitivno najmoćniji i najkompleksniji fitnes trekeri. Iz aktuelne ponude ovog proizvođača posebno se izdvaja fitnes treker pod nazivom Flex 2 koji se može nositi oko ruke kao narukvica ili oko vrata kao ogrlica (uz odgovarajući akcesoar). U suštini radi se o jednostavnom fitnes trekeru čiji je glavni zadatak da prati dnevne i noćne aktivnosti korisnika.

Od dnevnih aktivnosti Flex 2 prati potrošnju kalorija, pređenu distancu, korake i stepenike, kao i sve fizičke napore kojima se organizam izlaže tokom dana. Kod praćenja noćnih aktivnosti ističe se mogućnost merenja dubine sna, funkcija praćenja trzavica odnosno naglih pokreta tokom spavanja i opcija laganog buđenja iz sna pomoću vibracionog motora koji treker poseduje, a koji sporim vibriranjem izvodi organizam korak po korak iz sna. Flex 2 fitnes treker ne poseduje displej, ali ima pet LED dioda koje korisnika obaveštavaju o prispelim porukama, pozivima, mejlovima, notifikacijama... Treker je kao narukvica dostupan u četiri različite boje i tri (opciona) plemenita dodatka, dok se kao ogrlica može nositi uz dva dodatka izvedena u srebrnoj i zlatnoj boji.

Jawbone UP3

Jawbone je kompanija koje se u zadnjih 6-7 meseci suoačava sa ozbiljnim finansijskim problemima i velikim pritiscima od strane konkurencije. Međutim, to ne znači da je Jawbone iza konkurencije kada su fitnes trekeri u pitanju, naprotiv ova kompanija u svojoj ponudi ima nekoliko sjajnih fitnes trekera izvedenih u vidu narukvica čiji udeo na tržištu nije nikako zanemarljiv. Jedna od trenutno najlepših fitnes narukvica ovog proizvođača nosi oznaku Jawbone UP3 i suštinski predstavlja veoma sličan fitnes treker kao prethodno opisani model s tim da je napravljena od kvalitetnijih materijala i poseduje par funkcija više, kao štu su Smart Coach i senzor koji meri otkucaje srca.

UP3 takođe prati sve dnevne (potrošnja kalorija, iskoračani koraci i stepenici, pređena distanca...) i noćne (budnost, REM, plitak san i dubok san) aktivnosti korisnika, lako se može pretvoriti u ličnog fitnes trenera i što je jako važno ovaj treker dosnosi pregršt sjajnih saveta kako pravilno izvoditi vežbe i kako na potpuno prirodan i zdrav način zakoračiti ka zdravijem načinu života. Jawbone UP3 narukvica se može nabaviti u više različitih boja sa reljefnim motivima koji ovaj proizvod čine dodatno atraktivnim.

Fitbit Charge 2

Još jedan Fitbit-ov fitnes treker se našao na ovoj listi, ali je tako moralo biti, pošto je reč o jednom veoma specifičnom proizvodu kod koga je proizvođač uspeo da spoji moderan dizajn sa visokim radnim karakteristikama. Za razliku od prethodnih modela ovaj fitnes gedžet na sebi ima displej i podržava veoma dug spisak funkcija. Charge 2 prati sve dnevne i noćne aktivnosti korisnika, broji iskoračane korake i stepenike, pređenu kilometražu, potrošene kalorije i meri otkucaje srca. Po potrebi može se pretvoriti i u personalnog trenera, kao i u moćnog vodiča ka zdravijem načinu života.

Sa pametnim telefonima i računarima komunicira preko Bluetooth veze koja pored toga što je zadužena za sinhronizaciju podataka sa trekera prima i informacije sa uređaja sa kojim je uparena. Tako korisnik dok trenira brzo i lako može da ima uvid u prispele poruke, mejlove i (propuštene) pozive, ali i da prima obaveštenja o na primer vremenskoj prognozi. Charge 2 ima implementiran i alarm, sat i kalendar, a može da pruža i brojne druge vizuelne informacije. Dostupan je u više različitih boja od kojih je plava definitivno najveći hit. Proizvođač je za ovaj model dizajnirao i nekoliko sjajnih dodataka od kože i plemenitih metala.

Huawei TalkBand B3

Foto: Promo Foto: Promo

Huawei je jedan od najpopularnijih brendova pametnih telefona na ovim prostorima, međutim ovaj proizvođač u svojoj ponudi nema samo napredne pametne telefone već i zanimljive dodatke među kojima se trenutno posebno izdvaja TalkBand B3 fitnes narukvica. Ova narukvica se od ostalih rešenja izdvaja po tome što je moderno osmišljena i savršeno će se uklopiti kako uz sportsku, tako i uz elegantnu garderobu. Narukvica poseduje displej na sebi, prati sve dnevne i noćne aktivnosti svog nosioca i maksimalno je otporna na sve spoljne uticaje. Njena velika prednost u odnosu na slična rešenja je što može automatski da utvrdi o kakvoj aktivnosti je reč  – hodanje, trčanje, vožnja bicikle ili planinarenje.

Narukvica dolazi sa IP57 certifikatom, što znači da može da podnese slučajne padove i prašinu, odnosno uticaj kiše. To je veoma važno, gotovo neophodno za aktivne korisnike koji stalno trče ili voze bicikl po lošem vremenu. Celu priču o kvalitetu TalkBand B3 narukvice upotpunjuje i PMOLED displej koji je zaštićen super jakim Gorilla Glass staklom. TalkBand B3 fitnes narukvica će posebno iznenaditi korisnike koji vole da spavaju duže tokom praznika. Narukvica tačno meri dužinu sna, precizno ga deli na faze i proverava da li je faza dubokog sna bila dovoljno duga. Tako precizni podaci će pomoći da se organizam dobro odmori. Buđenje je pak posebna priča jer će B3 nežno zavibrirati na zglobu korisnika umesto ispuštanja glasnih zvukova poput tipičnog alarma. I za ovaj fitnes treker je dostupan veliki broj dodataka, isključivo u vidu narukvica.

Withings Body

A na kraju ono najzanimljivije – pametna vaga. Mnogi bi rekli vaga ko vaga – meri težinu i to je to, ako se sam ne pokreneš nema rezultata. Međutim u slučaju Withings Body pametne vage stvari su malo drugačije. Istina, ona izgleda kao i većina digitalnih vaga samo je dosta kvalitetnije napravljena i posedje skup tehnoloških rešenja koja prate stanje organizma i pomažu u eliminisanju viška kilograma. Konkretno, Withings Body pametna vaga koristi patentiranu Position ControlTM tehnologiju koja pored toga što pruža precizno merenje težine, nudi i procenu stanja tela/organizma.

Iz kompanije za ovaj proizvod poručuju: "Merite se pametnije! Najbolje rezultate ćete postići samo onda kada slušate vaše telo i našu Withings Body pametnu vagu". U praksi to je zaista tako, prvenstveno zbog Position ControlTM tehnologije koja tačno u gram meri kilažu. Vaga takođe donosi i maksimalno preciznu procenu masnih naslaga u organizmu (rezultat se na displeju pokazuje u procentima), procenu mišićne i koštane mase (rezultati se takođe ispisuje u procentima na ekranu), ali i procenu vode u organizmu, odnosno koliko je talo procentualno hidrirano. Withings Body je sve samo ne obična vaga one je prava pametna fitnes vaga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA