Posle rata Apple-a i Samsunga usledilo primirje: Najveći rival će praviti najbitniji deo novog iPhone-a

Dva vodeća svetska IT giganta prethodno su imala dogovor za 100 miliona jedinica, ali je prema najnovijem izveštaju Apple odlučio da proizvodnju poveća za još 60 miliona

  • 9

Kompanija Apple sklopila je saradnju sa Samsungom o nabavci 160 miliona OLED panela za predstojeći iPhone 8, piše južnokorejski outlet "The Investor".

Novi iPhone će biti najbolji do sada, a ovih 12 stvari o njemu morate da znate!

Dva vodeća svetska IT giganta prethodno su imala dogovor za 100 miliona jedinica, ali je prema najnovijem izveštaju Apple odlučio da proizvodnju poveća za još 60 miliona.

Otkriveno koliko će koštati novi iPhone: Evo zbog čega su probili granicu od "magičnih" 1.000 dolara!

"The Investor" navodi da bi iPhone 8 mogao da dolazi sa tri različite veličine ekrana. Prethodno se spekulisalo da će samo premium model imati OLED displej, ali povećanje proizvodnje može značiti da će i ostali modeli novog iPhone-a imati iste panele.

Samsung trenutno proizvodi 95 odsto svih OLED panela na svetu.

Podsetimo, spekuliše se da će ovogodišnji model iPhone-a imati ekran koji će se prostirati preko čitave prednje strane (neće imati ivice), a skener za otisak prsta, zvučnik i prednja kamera biće ugrađeni direktno u displej. Takođe, očekuje se podrška za bežično punjenje i naravno pobljšanje ostalog hardvera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grof MAX

    14. februar 2017 | 15:20

    Pa kao i do sada sto su kupovali procesore A6 i A8 od Samsunga,kameru od Sonija,i mnogo ostalih delova od drugih proizvodjaca,uglavnom iz istocnih zemalja

  • ss

    14. februar 2017 | 18:06

    iphone svani 3u1 od svakoga po nesto...

  • bgp

    15. februar 2017 | 17:30

    konacno su svatili da su zadnjih 10 god ips displeji prevazidjani pa ko vele aj da uzmemo od samsunga da se i mi malo mangupiramo :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA