Novi Nokijini telefoni bi mogli da imaju najbolje kamere na svetu: Razlog za to je očigledan (VIDEO)

Zeiss optika se vraća na Nokijine telefone

  • 3

HMD Global, kompanija u čijem se vlasništvu nalazi brend Nokia, i Zeiss, međunarodna kompanija koja se bavi optikom i optielektronikom, najavili su sklapanje ekskluzivnog partnerstva.

Legendarna Nokia 3310 u prodaji od 24. maja: Cena je prava sitnica!

Kako bi unapredili celokupni doživljaj snimanja na pametnim telefonima – što uključuje ceo ekosistem softvera, usluga, kvaliteta ekrana i optičkog dizajna – Zeiss i HMD Global će zajednički razvijati nove standarde snimanja i omogućiti povratak brenda Zeiss na pametne telefone Nokia.

Nokijini modeli su godinama koristili optiku Carl Zeiss. Među zajedničkim modelima bio je i pametni telefon N95 te 808, a saradnja je izrodila i inovacije kao što su prva multimegapikselna kamera na mobilnom telefonu i tehnologija PureView u seriji Nokia N.

Moguće je kako u Zeissu na obnovu saradnje s Nokijom gledaju kao na priliku za izradu vlastite kamere za smartfone.

Nije objavljeno kada možemo očekivati nove uređaje. HMD u ponudi već ima tri smartfona s Nokijinim brendom, ali nijedan od njih još uvek nema Zeissovu optiku.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    10. jul 2017 | 16:53

    Nokijin (maskiran u Microsoft futrolu) telefon zvani Lumia 950 jos uvek ima najbolju kameru na marketu. Problem je sto OS nije popularan i ljudi ne kupuju taj model. Ja sam dugo imao Nokia 1020 nekad najbolja kamera, a sad Lumiju 950. Ni IP 7, ni S8 nisu ni blizo L950. Ko ne veruje neka proba, ja sam probao i ponovo kupio "nokiju". Kod mene je najvaznija stvar na tlefonu kamera, koliko ima aplikacija i ostalo mi nisu toliko bitni, tako da mi ne smeta Win OS.

  • Kaća

    11. jul 2017 | 04:11

    Nokia je imala super kameru, a i taj brend mi nekako budi nostalgiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA