DONKEY KONG, ASTEROIDS I PAC-MAN: Zaigrajte odmah i vratite se u detinjstvo! (VIDEO)

Na sajtu Archive postavljena je svojevrsna virtuelna ludoteka koja korisnicima omogućava da zaigraju stotinjak video igara nastalih tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, u doba prvih konzola

  • 0

"Pac-Man", "Donkey Kong", "Q-Bert" i "Asteroids" - gotovo sva praistorija video igrica od ove nedelje postala je dostupna na internetu, na sajtu koji je između ostalog oživeo i legendarnu konzolu Atari 2600.

Na sajtu Archive postavljena je svojevrsna virtuelna ludoteka koja korisnicima omogućava da zaigraju stotinjak video igara nastalih tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, u doba prvih konzola. Operacija je zahtevala pomoć čitave "armije volontera" kojoj još ostaje da obavi neka poboljšanja, kao što je postavljanje zvuka.

Trenutno korisnici mogu da se upoznaju sa jednostavnom animacijom i grafizmom igara na konzoli Atari 2600, koja se na tržištu pojavila 1977, kao i na konzolama Magnavox Odyshey (1978) ili ColecoVision (1982). Sledeći uputstva, igrači mogu da se upuste u ove "askurđele" video igara koji nemaju gotovo ništa zajedničko sa savremenim ultrarealističkim superprodukcijama kao što su Grand Theft Auto ili Asasin's Creed.

Osnovan 1996. uz učešće istraživača i univerzitetskih radnika, sajt Archive pokušava da izgradi istoriju digitalne ere, a posebno je poznat po svojoj "Wayback Machine" koja čuva trag internet sajtova i nakon njihovog gašenja.

Možete posetiti sajt sa omiljenim video igricama iz prošlosti OVDE.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA