IOS U AUTOMOBILIMA: Ovako bi to moglo da izgleda (VIDEO)

Kako je Apple najavio još u junu iOS će se uskoro naći i u automobilima. Iako je još uvek nestabilan kompanija vredno radi kako bi ispravila greške, a za sada je moguće korišćenje navigacije i puštanje muzike

  • 3

Apple je još u junu najavio da će iOS operativni sistem uskoro zaživeti i u automobilima. I dok čekamo da veći broj automobila podrži ovu tehnologiju i vidimo će sve to funkcionisati uživo, programer Stiven Truton Smit je testirao ranu verziju koristeći emulator iOS-a 7.0.3 na svom Mac računaru.

Mapa će zauzimati ceo ekran sa providnim kontrolama. Kontrole osetljive na dodir koje će se koristiti za traženje lokacija, pregledanje informacija o trenutnoj lokaciji i saobraćaju nalaze se sa leve strane kako bi ih vozač što lakše koristio. Lokacije će se tražiti glasom ili slati direktno sa iPhone-a.

Iako je Apple u svojoj demonstraciji u junu pokazao da će pored mapa u iOS-u za automobile postojati i aplikacije za muziku, poruke i telefoniranje, za sada je moguće korišćenje mapa i puštanje muzike. Interfejs veoma podseća na iOS 7.

Ovaj sistem još uvek nestabilan, ali Apple vredno radi kako bi sve greške ispravila pre nego što zvanično zaživi u automobilima.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA