UKRAŠĆE VAM SVE PODATKE: Stvoren najopasniji virus za Android!

Najveći broj virusa napada Android platformu, a sada je stvoren kod koji može da prati sve pokrete koje uradimo preko ekrana. Ovo je idealno rešenje za hakere koji žele da ukradu naše lične podatke

  • 7

Naučnik Nil Hindoča stvorio je kod koji može da prati sve pokrete na smartfonu. Ukoliko bi ovaj kod koristili hakeri, oni bi na ovaj način mogli da ukradu PIN kodove, informacije sa kreditnih kartica, i ostale poverljive stvari koje korisnici unose kucanjem po ekranu.

- Ukoliko softver prati sve pokrete, a u vremenu od sat vremena korisnik je samo četiri puta dodirnuo ekran, ovo može da znači da je uneo na primer PIN kod - izjavio je tvorac ovog koda, Nil Hindoča.

Jedina pozitivna stvar u svemu ovome je ta što ovo funkcioniše samo na rutovanim uređajima, i potrebno je da telefon bude povezan preko USB sa računarom da bi bio instaliran.

Ovo je samo koncept koji pokazuje da je moguće stvoriti softvere koji su u mogućnosti da nam kradu podatke koje sami unosimo.

Broj virusa se iz dana u dana povećava, a 99 odsto njih napada Android operativni sistem. Zbog ovoga korisnici moraju da budu oprezni prilikom skidanja neproverenih aplikacija kako bi zaštitili sebe od brojnih pretnji.

(Telegraf.rs / Izvor: yahoo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banjaluka

    29. januar 2014 | 17:49

    Meni kad upadnu na račun mogu samo da izmire minus.Ovo ne moraju da hakuju,moj pun je 2314.

  • apokalipsa

    29. januar 2014 | 18:06

    Sreca pa nemam kartica,nemam racuna,tako da sam nebitna...nekad je i to dobro

  • Srbin

    30. januar 2014 | 19:00

    Postoji jos mocniji virus koji krade vec 5 godina svima podatke i zna sve o skoro svima i mozemo da ocekujemo da ce uskoro da zatrazi da oni budu za potpuno javni i u cloudu, kako bi nam omogucio da nas virtuelni svet bude oblikovan prema nasim zeljama. Njegovo ime je Google. Za koga on to sve skuplja, da mi je znati?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA