UKRADENO VIŠE OD 250 MILIONA E-MAIL NALOGA I ŠIFRI: Proverite da li je vaša među njima

Veliki broj e-mail adresa ukradeno je sa popularnog ruskog servisa Mail.ru, ali i sa servera Google-a, Yahoo-a i Microsofta

  • 0

Više od 250 miliona e-mail adresa i lozinki je ukradeno i korišćeno od strane ruskog kriminalnog podzemlja, piše Rojters.

HAKER OTKRIO: Ovako se pravi šifra koju niko NE MOŽE da PROVALI!

Veliki broj e-mail adresa ukradeno je sa popularnog ruskog servisa Mail.ru, ali i sa servera Google-a, Yahoo-a i Microsofta.

Aleks Holden, iz kompanije Hold Security, rekao je za Rojters da je naišao na ruskog hakera koji tvrdi da ima preko milijardu hakovanih e-mail adresa spremnih za prodaju.

Nakon što su eliminisani duplikati, lista mejlova i lozinki ruskog hakera sastoji se od 57 miliona naloga na Mail.ru servisu, 40 miliona Yahoo adresa, 33 miliona Hotmail adresa i 24 miliona Gmail adresa.

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

Pored ovih podataka, na listi se nalazi još i na hiljade adresa sa nemačkih i kineskih e-mail servisa.

- Nažalost, na internetu postoje mesta gde se objavljuju ukradeni podaci i šifre, a kada naiđemo na njih ili nam ih neko pošalje, odmah radimo sve u našoj moći kako bismo zaštitili korisnike. Microsoft ima bezbednosne mere koje detektuju kada je nečiji nalog ugrožen i zahteva dodatne informacije kako bi se utvrdio pravi vlasnik naloga - istakao je portparol Microsfta.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA