≫ 

Facebook doneo revolucionarnu promenu!

Kompanija je juče saopštila da će postojeću politiku učiniti "eksplicitnom", najavivši da je već preuzela poteze protiv programera koji su stvarali ili puštali u promet alate namenjena za prismotru

  • 0

Kompanija Facebook zabranila je programerima da ogromne količine podataka koje ta kompanija prikuplja o korisnicima, koriste za prismotru.

Facebook uvodi novo dugme: Ovo ste jedva čekali, evo za šta ćete ga koristiti!

To uključuje i podatke kojima se prate aktivisti i demonstranti, prenosi AP.

Kompanija je juče saopštila da će postojeću politiku učiniti "eksplicitnom", najavivši da je već preuzela poteze protiv programera koji su stvarali ili puštali u promet alate namenjena za prismotru.

Prošle jeseni, Američka unija za građanske slobode došla je u posed zapisa u kome se navodi da su Facebook i Instagram pružali podatke o korisnicima kompaniji "DŽiofidia", koja pravi proizvode za nadzor namenjene organima reda.

Unija navodi da u to vreme kompanija Facebook nije imala konkretnu javnu politiku kojom se programerima brani korisćenje podataka korisnika.

Nova zabrana navodi da će programeri morati da štite informacije koje dobiju od kompanije Facebook kako ne bi došlo do neovlašćenog korišćenja ili objavljivanja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA