Tvorac Simsa napokon otkrio zašto ljudi mogu da ubiju svoje likove u igri

Smrt je sastavni deo života, pa čak i onog u Simsima

  • 0

Od predstavljanja 2000. godine, The Sims su postali gotovo nezaobilazan naslov za svakog gejmera. Popularna igra vam dozvoljava da kontrolišete svaki aspekt života Sim porodica koju sami stvorite.

Igrači uz ovu veliku moć dobili i još jednu neočekivanu stvar - mogućnost da ubiju svoje Simse.

Najbolji PC na svetu napravljen je u Srbiji - pogledajte specifikacije i sve inovacije koje su mu Nenad, Nemanja i Dušan dali

U pitanju je prilično neočekivana mogućnost, a napokon smo dobili i odgovor kako se ona rodila od izvršne producentkinje igre Lindsi Pirson.

"Veoma važan deo Simsa je to što likovi ne mogu direktno da povrede jedan drugog, a to ne može da uradi ni korinsik, već mora da stvori situaciju u kojoj će na kraju upoznati Smrt", izjavila je.

Simsi su simulacija u kakvoj se možda i mi nalazimo. Foto: kotaku.com

Pored toga, igra pokušava da pokrije gotovo sve apsekte života, a život je njegov veoma važan deo. Smrt je deo životnog ciklusa.

U originalnim Simsima, zbog otga šot nisu postojale godine i vreme nije prolazilo, smrt je više bila slučajnost.

Kako se starenje pojavilo u nastavku, igrači su morali da se ubrzaju kako bi pokušali da ispune sve ciljeve i stremljenja njihovih Simsa.

U trećem delu pojavio se klasik - smrt davljenje u bazenu.

- U trećem nastavku smo ljudima malo otežali jer su Simsi dobili mogućnost da izađu sami iz bazena, tako da igrači moraju da budu malo pametniji i smisle način kako da ih zarobe u njemu, izjavila je za Business Insider.

Naravno, kako smrt ne bi bila samo morbidna komponenta igre, načini na koje Simsi mogu da umru suprilično raznovrsni i mogu se desiti iznenada, a tu je i sama Smrt koja se pojavljuje na kraju i koja može da vrši interakciju sa preživelima kako bi igra dobila i komičan element i igrači imali utisak da nisu samo kažnjeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA