Direktor Blizzarda napušta svoju poziciju - pogledajte ko će ga zameniti

Kako će sada izgledati budućnost kompanije?

  • 0

Majk Morejm je bio deo Blizzarda od njegovog osnivanja 1991. godine, kada je bio poznat kao Silicon & Synapse, a sada je odlučio da napusti poziciju predsednika i izvršnog direktora.

Njegovu poziciju preuzeće bivši izvršni producent i potpredsednik zadužen za World of Warcraft, Alen Brak.

Nove pozicije dobili su i Rej Gresko (Diablo III, Overwatch) koji je imenovan za šefa razvoja i Alen Adam (WOW glavni dizajner) koji se pridružuje timu izvršnog vođstva.

Foto: Blizzard

- Nakon godina rada sa nekim od najtalentovanijih ljudi u industriji koji su pravili izvanredne igre i svetove, odlučio sam da je došlo vreme da neko drugi vodi Blizzard Entertainment. Ja ću ostati u savetodavnoj funkciji kompanije kojoj se divim i koju zaista volim. Iskreno verujem da ova neverovatna zajednica ima potencijal da bude svetao primer ostatku industrije tako što će postaviti pozitivan primer po pitanjima inkluzivnosti, tolerancije i prihvatanja drugih. Rečima kojima opisujemo jednu od ključnih vrednosti Blizzarda: setite se da se uvek igrate lepo, i pošteno, napisao je u svojoj izjavi Morejm

Morejm je za vreme svoje vladavine imao priliku da nadgleda ogroman rast kompanije dok je Blizzard stvarao franšize koje su dominirale onlajn svetom kao što su WoW, Diablo, Starcraft, Overwatch i Heathstone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA