Kanal FOX na Games.conu 2018. – najvećem festivalu igara i pop kulture na Balkanu (FOTO)

Kanal FOX je na ovogodišnjem Games.conu učestvovao sa dve veoma zabavne i posećene postavke

  • 0

U halama 1, 1a i 2 Beogradskog sajma ovog vikenda (od 30. novembra do 2. decembra) održan je treći Games.con, koji je opet potvrdio da je najveća konvencija igara i pop kulture ovog tipa na Balkanu.

Pod parolom Levelovati se mora, treće izdanje ove manifestacije okupilo je kompletnu industriju moderne zabave na jednom mestu i bilo epicentar samog vrha gaming industrije, modernih i najnovijih IT tehnologija, ali i najvećih i najmasovnijih turnira u tzv. elektronskim sportovima, što potvrđuju desetine hiljada ljubitelja svega što ona nudi.

Festival je okupio male i velike fanove svih vrsta igara – od virtuelne realnosti, preko PC gaminga i konzola, do tradicionalnih društvenih igara, a bio je i samit tzv. fandoma – mesto na kojem su se fanovi susreli sa najpopularnijim filmskim i televizijskim franšizama, najboljim stripovima, ali i sa domaćim distributerima i televizijskim mrežama koje ih plasiraju.

Foto: Promo/ Aleksandar Zec

Kanal FOX je na ovogodišnjem Games.conu učestvovao sa dve veoma zabavne i posećene postavke.

Prva je bila aktivacija The Simpsons Couch Gag, koja je omogućila posetiocima fotografisanje na legendarnom kauču još legendarnije crtane porodice Simpson, a svi zainteresovani svoje fotografije dobili su na e-mail.

Na drugoj poziciji FOX je predstavio veliki štand posvećen seriji Okružen mrtvima, u okviru kog je bio kavez sa kompletno maskiranim zombijima, koje su učesnici mogli da rentiraju i da ih vode sa sobom po čitavom prostoru Games.cona – uslov za to bio je da tačno odgovore na pitanja u kraćem kvizu znanja. U produžetku štanda bile su postavljene dve scenografije za fotografisanje.

Foto: Promo/ Aleksandar Zec

Veoma posećen i zapažen bio je zabavno-strašni nagradni kviz posvećen seriji Okružen mrtvima, koji je održan na glavnoj bini u nedelju u 17 časova. U kvizu je učestvovalo troje finalista Games.cona. Na ekranu na bini izlazila su pitanja i ponuđeni odgovori, dok su tri "čuvara" držala na lancu tri zombija iz pomenutog kaveza. Svaki takmičar imao je tablu na kojoj je kredom zapisivao odgovor na pitanje i onda ju je podizao. Kad god bi takmičar pogrešio, "čuvar" bi popustio lanac i zombi bi prišao takmičaru za jedan korak, a pri petom pogrešnom odgovoru dokrajčio bi „nedostojnog“ takmičara. I tako dok ne ostane samo jedan takmičar – pobednik je osvojio kolekcionarsku figuricu, a svi ostali učesnici dobili su po majicu.

Foto: Promo/ Aleksandar Zec

Kako su organizatori manifestacije Digital & Entertainment Festivals i očekivali, kroz treći Games.con za tri dana prošlo je više od 40.000 posetilaca, a to samo potvrđuje da pop kultura gaminga i novih tehnologija, sa svim svojim varijetetima, kod nas i te kako živi, razvija se i iz dana u dan ima sve više pristalica.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA