Gejmer koji je napravio i prodavao softver za varanje u GTA V sada duguje pravo bogatstvo kreatorima igre

Sve više i više gejmera počelo je da shvata da varanje nije samo pogrešno - već može da bude i ilegalno

  • 0

Džoni Perez sa Floride moraće da plati 150.000 dolara kreatorima poznate igre Grand Theft Auto V jer je napravio i prodavao softver za varanje.

Izdavač video igre, Take-Two Interactive, tvrdi da je Perez napravio softver pod imenom Elusive koji igračima omogućava da manipulišu igrom u njihovu korist, a sam softver je prodavao onlajn po ceni koja se kretatala od 10 do 30 dolara.

I dok su neki čitovi tu samo zbog estetskog ugođaja, drugi mogu da stvore nepravednu sredinu za onlajn igrače, a Take-Two tvrdi da je Elusive povredio reputaciju igre.

Igrači koji su koristili ovaj softver mogli su da generišu beskonačnu količinu novca i tako podriju mogućnost izdavača da valutu iz igre prodaje za pravi novac.

Foto: rockstargames.com

Od predstavljanja 2013. godine, Grand Theft Auto V prodat je u više od 100 miliona primeraka, a zdrava onlajn zajednica i mikrotransakcije u igri pomažu daljem razvoju ovog naslova.

- Gospodin Perez je napravio program koji stvara nove funkcije i elemente u igri koji mogu biti iskorišćeni da se našteti pravim igračima. Zbog toga, Take-Two gubi kontrolu nad svojim pažljivo izbalansiranim planom koji se tiče načina na koji je igra dizajnirana da bude igrana, stoji u tužbi.

Take-Two nije jedini izdavač koji je odlučio da svoje igre brani na sudu.

U oktobru 2018. godine, Epic Games, tvorac popularne igre Fortnite, tužio je par YouTubera za koje je verovao da prodaju nekoliko softvera za modifikaciju.

Na zaštitu suda odlučio se i Nintendo koji je dobio odštetu od preko 12 miliona dolara nakon što je tužio par iz Arizone koji je hostovao sajt koji je nudio klasične igre kao što je Super mario World.

Par je hostovao na stotine igara i imao više od 17 miiona posetilaca mesečno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA