Ova igra bi zbog svojih detalja mogla da pomogne obnovi Notr Dama

Velika pomoć timovima koji će rekonstruisati Notr Dam može da dođe sa krajnje neočekivanog mesta

  • 2

Notr Dam je opasno oštećen požarom koji je zahvatio ovaj neprocenjivi deo istorije, ali francuska vlada je odlučna da ga obnovi.

A u tom bi mogao da im pomogne potpuno neočekivani izvor, igra koja je poznata po svojoj istorijskoj autentičnosti - Assasins Creed Unity.

Assasins Creed serijal koristi stvarna mesta kao pozadinu za rat dve bande ubica.

Šta god mislili o ovoj igri, developeri su posvetili veliki trud i pažnju istraživanju lokacija koje koriste kako bi igrači mogi da ih istražuju.

A jedna od tih lokacija je i Notr Dam.

Drugim rečima, arhitekte koje će se baviti obnovom Notr Dama mogu da se okrenu ovoj igri kako bi detaljon istražili ovu građevinu koja je predstavljala važan deo.

Jedna od dizajnera igre, Kerolin Mijus, proveo je 80 odsto svog vremena modelirajući ovu katedralu.

Sudeći po izveštajima, "prošla je kroz tonu fotografija Nort Dama kako bi sve dizajnirala kako treba, i do najsitnijeg detalja. Zapravo, čak je koristila i pomoć istoričara kako bi Notr Dam u igri bio identičan onom u stvarnom životu".

Naravon, još nije poznato da li će ljudi koji će obavljati rekonstrukciju koristiti Assasins Creed Unity kao pomoć, ali u pitanju je svakako jedna od najdetaljnijih izvora informacija koji će imati na raspolaganju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA