Voleli ste da igrate čuvenu "Zmijicu"? Ova jelka će vam omogućiti da u njoj ponovo uživate

Kićenje doma donosi brojne izazove, a kreativci pokušavaju da upotrebe svoje veštine kako bi imali unikatnu novogodišnju dekoraciju

  • 0

Ambiciozni kuvari, zanatljije, pa čak i IT stručnjaci koriste sva svoja znanja kako bi doček Nove godine učinili nezaboravnim. Slavimo jednom godišnje, pa ne čudi što se ljudi međusobno nadmeću da bi zadivili svet oko sebe.

Ova kreativna dekoracija delo je holandskog programera Đordija Mosa. Snimak lampiona koji se pale i gase poput popularne igrice "Zmije" postao je viralan na internetu.

Mos je u trenucima dokolice pitao svoje pratioce na Twitteru, kakvu bi igricu želili da igraju tokom novogodišnjih praznika. Nekoliko njih je predložilo legendarnu "Zmiju" sa Tetrisa i programer se bacio na posao.

Za realizaciju projekta bilo mu je neophodno oko 100 sati. Mos otkriva da je efekat koji je karakterističan za igricu postigao tako što je izvadio nekoliko lampica iz svojih ležišta. Programerskim veštinama zadao je komande po kojima se lampice gase i pale, prenosi Bored panda.

Igra se vrlo jednostavno - koristite PS4 džojstik kako biste upravljali crvenom zmijom. Ona na svom putu sakuplja jabuke, pazeći da ne ugrize telo.

- Jabuke koje zmija skuplja zapravo su osvetljene božićne kuglice. Zar nije kul? - pitao je Mos svoje pratioce na Twitteru.

Većina se složila da je reč o sjajnoj ideji, jer ko ne bi voleo da odigra omiljenu igricu na svojoj novogodišnjoj jelki. Neki su od Mosa tražili da napravi tutorijal, jer su hteli da i oni dožive jedinstveno iskustvo igranja sa lampicama. Programer im je poklonio tutorijal.

(N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA