Povratak starih asova i dugo očekivani hitovi: Ovo su najisčekivanije igre za 2020. godinu

Ako je suditi prema dosadašnjim najavama, gejmerima predstoji veoma uzbudljiva godina...

  • 3

1) Gods and Monsters 

Kompanija Ubisoft pripremila je estetski bajkovitu avanturu na otvorenom koju igrate u ulozi heroja. Otisnućete se na pohod kroz svet u kome haraju brojna stvorenja iz starogrčkih legendi, a vaš zadatak je da spasite bogove.

Datum izlaska: Februar 2020. (PC, PS4, Xbox One, Google Stadia, Nintendo Switch)

2) Ori and the Will of the Wisps 

Platforma namenjena svima koji smatraju da su današnje igre jednostavne. Inspirisana je Marijom, Mega Menom i Metroidom. Pred vama su zagonetke i prepreke koje na test stavljaju kako um, tako i reflekse.

Datum izlaska: 11. februar (PC, Xbox One)

3) Final Fantasy VII

Jedna od najvoljenijih igara iz trećeg lica, koja je debitovala davne 1997. godine. Kreiranjem nastavka rukovodio je Tetcuja Nomura. Ovaj rimejk se odlikuje redizajniranom okolinom i modernijim sistemom borbe, koji će vam pružiti dosta kontrole.

Datum izlaska: 3. mart (PS4)

4) Animal Crossing: New Horizons

Simulacija kampovanja na ostrvu sa gomilom životinja, koja podrazumeva ribolov, iskopavanje fosila, brojne "sitne" obaveze, plaćanje kirije dobroćudnom zemljoposedniku Tomu Nuku.

Datum izlaska: 20. mart (Nintendo Switch)

5) Doom Eternal

Kultni Doom je igrače odveo u sam ponor pakla, a sada dolazi Doom Eternal koji taj pakao donosi na Zemlju. Igrači će, međutim, imati priliku da stignu i do raja, kako bi potamanili što više neprijatelja.

Datum izlaska: 20. mart (PC, PS4, Stadia, Xbox One, Nintendo Switch)

6) Half-Life: Alyx

Nova igra Half-Life serijala biće ekskluziva za VR uređaje i biće dostupna samo za PC. Priča se odvija pre one iz Half-Lifea 2 i prati Aliks Vans koja predvodi pokret otpora protiv okrutne rase vanzemaljaca. Igrače očekuje dosta borbe, istraživanja i zagonetki, ali svakako i dobra priča.

Datum izlaska: Mart 2020. (PC)

7) Cyberpunk 2077

Od kada je jesenas objavljeno da je Kijanu Rivs jedna od glavnih protagonista ova igre i pošto je objavljen prvi trejler, bilo je jasno da je autori igre dali sve od sebe da Cyberpunk 2077 izgleda što bolje. Igra nudi raznovrstan svet, koji treba istražiti, i priču u kojoj dvostruki moral potiskuje poznate pojmove dobra i zla.

Datum izlaska: 16. april (PC, PS4, Xbox One, Google Stadia)

8) Grounded

Grounded je igra preživljavanja (survival) čiji su glavni protagonisti deca koja su nekako uspela da se smanje na veličinu insekata, pa sada lutaju po dvorištu i okolini u pokušaju da prežive sve opasnosti "velikog sveta".

Datum izlaska: Proleće 2020. (PC, Xbox One)

9) The Last of Us Part II

Ovo je igra koju veliki broj igrača jako dugo čeka. Umesto Džoela, protagoniste prvog dela priče, igrač će kroz svet igre prolaziti iz perspektive Eli, a taj svet nije nimalo lepo mesto. Očekivanja od igre su veoma visoka...

Datum izlaska: 29. maj (PS4)

10) Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima igrača vodi u drevni feudalni Japan 13. veka, u vreme kada tu zemlju napadaju Mongoli. Ono što je do sada o njoj moglo da se vidi izgleda prilično impresivno, pa bi ova akciona "šunjalica" trebalo da bude jedna od značajnijih naslova u ovogodišnjoj ponudi za PlayStation 4.

Datum izlaska: Leto 2020. (PS4)

11. Empire of Sin

Ovo je igra koju ljubitelji kultne Mafije željno očekuju. Ona igrača stavlja u ulogu čikaškog mafijaša dvadesetih godina prošlog veka. Koristeći svoju pamet i početnu ušteđevinu, on kreće u izgradnju svoje mafijaške imperije.

Datum izlaska: Proleće 2020. (PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, macOS)

12. Resident Evil 3 (remake)

Novi nastvak Resident Evil serijala dosta obećava i, ukoliko uspe ponovi ili prevaziđe kvalitet prethodne dve igre, reč je o potencijalnom kandidatu za igru godine. Na takvo mišljenje nas navodi i ovaj fenomenalni trejler.

Datum izlaska: 3. april (PC, PS4, Xbox One)

13. Humankind

Sećate se stare dobre Civilizacije... Igru počinjete u doba zore čovečanstva i, iz epohe u epohu, prelazite donoseći odluke koji utiču na razvoj čovečanstva i kulture koju ste odabrali. Kako prelazite iz jedne ere u drugu, birate novu kulturu koju ćete razvijati. Svi novi izbori se prepliću sa prethodnima, vremenom stvarajući sliku razvijenog sveta.

Datum izlaska: Nepoznat datum, 2020. (PC)

14. Gears Tactics

Dobra taktika i strategija biće vam neophodni u novom ratu čovečanstva protiv zlih sila iz svemira. Strpljenje i dobro strateško razmišljanje igrača će biti nagrađeni.

Datum izlaska: 28. april (PC, Xbox One)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA