Šta ima novo u paklu? Doom Eternal - 22 sata krvave borbe protiv demona!

Brza pucačina iz prvog lica vraća igrače u ulogu Doomguy-a, heroja originalne igre, koje je oživeo da bi se ponovo borio sa silama pakla, samo što će se ovoga puta sa demonima boriti na Zemlji

  • 0

Nakon trijumfalnog povratka Doom-a iz 2016. godine, ikonična igra pozantog developera "Id Software" vraća sa novim nastavkom "Doom Eternal".

Sajt GameSpot je objavio pregled prva tri sata novog dela kultne igrice i, na prvi pogled, izgleda da će fanovi prethodne verzije biti zadovoljni najnovijim ostvarenjem. Prema rečima kreativnog direktora Huga Martina, "Doom Eternal" predstavlja singlplejer kampanju koja će trajati nešto više od 22 sata, što je priličan skok od prethodnog dela, koji je trajao svega 16 sati.

"Id Software" je krajem prošle godine predstavio trejler za "Doom Eternal", koji menja poznatu sliku o glavnom protogonisti serijala (Doomguy). On nije običan čovek koji je sasvim slučajno pobeđivao vojske pakla, već je nešto više od čoveka - Doom Slayer.

Ova krvava i brza pucačina iz prvog lica vraća igrače u ulogu Doomguy-a, heroja originalne igre, koje je oživeo da bi se ponovo borio sa silama pakla.

Ovoga puta će se sa demonima boriti na Zemlji, jer su sile zla pronašle svoj put do nje.

Kada stiže "Doom Eternal"?

 

"Id Softwer" je na Tviteru još 8. oktobra 2019. godine objavio da igra neće izaći pre 20. marta 2020. godine. Programeri koji je razvijaju prvobitno su planirali da ona dođe u ruke igrača 22. novembra 2019. godine, što su i objavili na konvenciji E3. Kao razlog odlaganja, naveli su da igra ne zadovoljava standarde i da je potrebno još "glancanja" kako bi bila savršena.

Pored vesti o odlaganju premijere, "Id Software" je najavio da će "Doom Eternal" za Nitendo Switch konzolu izaći tek nakon verzija za PS4, PC i Xbox One. Multiplejer mod (Invasion mode), koji igračima dozvoljava da budu i u ulozi demona, će takođe biti dostupan nakon izlaska igrice na tržište.

 

Kako bi utešili fanove ove franšize, programeri su najavili da će "Doom 64" izaći istog dana kad i "Doom Eternal". Svako ko poruči "Doom Eternal" pre njenog izlaska dobiće "Doom 64" besplatno. "Id Software" je izbacio "Doom", "Doom II" i "Doom 3" za sve konzole početkom ove godine.

Šta je novo u paklu?

 

Članovi "Id Software" tima su prvi put predstavili "Doom Eternal" gejmplej  na QuakeCon-u avgusta 2018. godine. Veći deo igre podseća na "Doom" iz 2016. godine. Igrači će i u ovom delu morati da se probijaju kroz "talase" demona koristeći širok spektar oružja.

Video sa QuakeCon-a prikazuje i nove dodatke u igrici. Postoji multiplejer mod koji igračima omogućava da se bore protiv demona, koje kontrolišu drugi igrači, time stvarajući asimetrični multiplejerski gejmplej.

"Id" je u "Doom Eternal" igračima dodao i ekstra život. Oni će taj život koristiti kad im igrač pogine, kako bi igru nastavili na mestu gde su poginuli i tako izbegli vraćanje na poslednji čekpoint. Ekskluzivni producent Marti Straton tvrdi da će taj dodatni život pomoći manje iskusnim igračima, čija je igrica napadnuta od strane iskusnih protivnika, koji kontrolišu demone - prenosi CNET.

Na QuakeCon-u, "Id" je predstavio i novog demona po imenu Doom Hunter. Ovo čudovište ima sopstvenu motornu testeru i bacač raketa što ga čini dostojnim protivnikom za Doom Slayera.

Foto: bethesda.net

Spremite se za Battlemode

 

Dva igrača preuzimaju ulogu demona i igraju protiv jednog Doom Slayera. Strategija je ključna da biste pobedili. Svaki demon ima svoje jače i slabe strane, mogu da lete ili da prizovu druga čudovišta da im pomognu. Ako igrač odabere da igra kao Doomguy, biće mu potrebna veština kako bi izašao na kraj sa demonima koje kontrolišu drugi igrači.

Igrači će u Battlemod-u naići na nove i jače demone. Oni koji se odluče da igraju ulogu demona moći će da, između ostalih, odaberu the Revenant-a koji može da lebdi po areni i izbacuje rakete na Doomguy-a ili "The Pain Elemental"-a koji leti i ima mogućnost da prizove izgubljene duše s kojima će napasti protivnika. Tu je i Mancubus koji ima veliku vatrenu moć, dualni bacač raketa i plamena, ali ima i manu - sporo se kreće.

Doomguy (DoomSlayer) ima pristup celom arsenalu oružja i opremi koja se nalazi u igri. Postoje dva portala na mapi koje samo on može da koristi, kako bi pobegao ili kako bi se prikrao iza svojih protivnika. Tim demona može da koristi te portale kako bi mu postavio zamke.

Tim pobeđuje kada ili Doomguy ili oba demona poginu. Za demonski tim, ako pogine jedan saigrač, drugi će morati da sačeka 20 sekundi, pre nego što prvi igrač oživi sa samo pola moći. Ovo možda ne deluje kao dug vremenski period, ali jedan demon ne može da se bori sam protiv Doom Slayera.

Kada pobedi, tim dobija nadogradnju za sledeću bitku. Nadogradnja može biti više helta ili brže kretanje. Demon tim se može nadograditi u vidu izbora demona koje mogu prizvati u pomoć. Nakon što igra izađe na tržište, "Id" će nastaviti da izbacuje nove demone i mape za besplatnu nadogradnju.

Rajski dodir 

Novi trejler je, na E3 konvenciji, igračima zagolicao maštu, jer je nagovestio da bi Doomguy mogao da pronađe svoj put do raja. U trejleru glas upozorava Doomguy-a da će iskusiti gnev raja ako nastavi sa svojom misijom. Nakon toga se na kratko pojavljuje nešto što liči na anđela u oklopu.

Foto: bethesda.net

Bogat arsenal oružja

 

Doomguy je u novoj verziji zadržao bogat arsenal oružja iz prethodnog dela, ali će dobiti i nekoliko novih oružanih "igračaka". Jedno oružje se vraća iz ranijih verzija "Doom"-a, a to je Super sačmara. Dvocevka, koju mnogi igrači smatraju zaštitnim znakom igre, nanosi mnogo štete, pogotovo sad kad je dobila nastavak u obliku kuke (Meat hook), koja može da se zakači za neprijatelje koji su daleko i odvuku Doom Slayera do njih. Unapređena mu je i dodatna oprema, poput oštrice koja mu je pričvršćena za zglob, koju koristi za "Glory kills". Tu je bacač plamena i granata, koji mu je zakačen na rame.

"Doom Eternal" izlazi 20. marta 2020. godine za PS4, Xbox One, Google Stadia i PC, dok će verzija za "Nitendo Switch" biti dostupna nešto kasnije.

(Telegraf.rs/K.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA