Raj za gejmere: Atari otvara hotele koji će gostima nuditi sve moguće vrate igara

Čelnici Atarija su uvereni da će posla biti, čemu u prilog ide podatak da su gejmeri širom sveta 2019. godine potrošili skoro 140 milijardi evra na igrice

  • 1

Američka kompanija Atari osnovana je pre skoro pola veka i predstavlja jednog od najvećih proizvođača arkadnih, konzolnih i računarskih igara. Na svom veb-sajtu su obelodanili planove za igradnju niza hotela koji će gostima nuditi nezaboravan užitak u različitim vrstama igara, uključujući savremene tipove igara virtuelne i prošitene realnosti, prenosi UNILAD.

Za sada su najavljene sledeće destinacije: Las Vegas, Denver, Čikago, Ostin, Sijetl, San Francisko i San Hoze, dok će prvi hotel biti izgrađen u Fenisku, u Arizoni.

Dizajn hotela poveren je Šeli Marfi i Napoleonu Smitu III, producentu filma „Nindža konjače” iz 2014. On ističe da je namera projekta da se nostalgija i retro stil susretnu sa savremenim trendovima.

Čelnici Atarija su uvereni da će posla biti, čemu u prilog ide i izveštaj iz 2019. koji pokazuje da su gejmeri širom sveta protekle godine potrošili skoro 140 milijardi evra na igrice.

- Atari je globalni brend popularan među ljudima svih uzrasta, bez ozbira na poreklo ili kulturu. Radujemo se što će naši fanovi moći da uživaju u ovom novom konceptu hotela zajedno sa svojim porodicama - saopštio je Fred Šezne, generalni direktor kompanije.

Gejmeri su već podelili svoje oduševljenje ovom vešću putem Twittera, pa se tako jedna korisnica zapitala da li je sve samo sanjala.

Iako je početak izgradnje prvog hotela zakazan za proleće, kompanija još nije potvrdila da li je ova odluka konačna.

(Telegraf.rs/N.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wb

    29. januar 2020 | 14:47

    Kakav crni atari, ko je duže vreme u svetu igara zna da je atari bio popularan 80-ih i da da od tada gotovo nema ništa, niti konzole niti igrice. Uopšte mi nije jasno da se još uvek spominje na tržištu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA