Igrajući Fortnite zarađuje 200.000 dolara godišnje, a sada mu se smeši 30 miliona

Znao je da ne želi da studira, niti da se zaposli, pa je umesto toga pronašao mnogo zabavniju i unosniju alternativu

  • 5

Tinejdžer iz Filadelfije zarađuje oko 200.000 dolara godišnje igrajući video igru Fortnite. Aleks Benabe (19) ume da spoji i između 12 u i 24 sata igrajući igre, a jednom prilikom je uživo prenosio sebe kako igra 37 sati bez prestanka, pauzirajući jedino prilikom odlaska u kupatilo.

U proseku, Aleks igra desetak sati dnevno u očevoj garaži, koja je pretvorena u visoko-tehnološki igrački centar koji sadrži opremu vrednu 50.000 dolara.

Njegova igra je Fortnite Battle Royale - 100 igrača se sukobljavaju u borbi na smrt u kojoj samo jedan pobeđuje. Aleks je spreman da se u julu takmiči na Svetskom Fortnite kupu, turniru sa nagradnim fondom od 30 miliona dolara.

Aleks, čiji internet nadimak je Destroy, kaže da je oduvek znao da želi da bude profesionalni gejmer.

- Igram igrice od svoje sedme godine. Da budem iskren, nisam imao plan B. Znao sam da ne želim da idem na fakultet, niti da pronađem posao. Prva igra koju sam igrao bila je Call of Duty: Modern Warfare. Prvi novac sam zaradio sa 13 godina. Ali, moja karijera je zaista započela u 18. godini. U to vreme sam zarađivao između 40 i 50 hiljada dolara godišnje.

Aleks sada zarađuje neverovatnih 10-12 hiljada dolara mesečno na Twitch-u, najboljoj platformi za direktan prenos video igara. Takođe je zaradio dosta novca od igranja pred publikom na stadionima, kao i ugovora sa softverskom kompanijom Epic Games, piše Mirror.

- Prošle godine sam zaradio oko 60.000 dolara od Epic Games-a, zbog dobrih rezultata na određenim turnirima - kaže Aleks, koji ima unosan ugovor i sa profesionalnom Esports organizacijom Luminosity Gaming. - Nažalost, zbog poslovne politike ove organizacije, ne smem da objavim koliko zarađujem, ali i njihova ponuda bila je veoma agresivna.

Aleksov otac i menadžer, Meni Benabe (41), kaže da njegov bogati sin štedi sav novac koji zaradi. No, nedavno je potrošio oko 50.000 dolara pretvarajući garažu u visoko-tehnološki centar za igranje.

Watch BIG MONEY WAGERS 💸💸| !warning !tickets from Destroy on www.twitch.tv

- Kada igrate na ovom nivou, vrhunska oprema je neophodan trošak. Najviše igram Fortnite, ali želim da se razvijam i u drugim igrama. Želim i da razvijam svoj brend i pravim YouTube video zapise, kao i blogove. Kada dođe vreme za nove igre, odabraću one koje moji fanovi vole!

Nije sve, ipak, u zabavi i igri. Da bi održao formu i ostao konkurentan, Aleks se mora pridržavati i strogog rasporeda.

- Igram svakog dana najmanje osam sati. Ponekad igram i 12. U proseku, rekao bih da igram 10 sati, a rekord mi je 37 sati bez prekida. Jedem pred kamerama, a jedina pauza mi je odlazak u kupatilo. Desi mi se da me bole leđa. Trudim se da budem fizički aktivan i u formi kako bih se izborio sa stresom sedenja u stolici po ceo dan. Idem u teretanu četiri do pet puta nedeljno, imam i ličnog trenera. Pomaže mi i na mentalnom planu - kaže Aleks.

Ovaj profesionalni gejmer tvrdi da mu je održavanje discipline kroz igranje i treniranje pomoglo da kontroliše hiperaktivni poremećaj deficita pažnje (ADHD).

(Telegraf.rs/G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • :)

    29. januar 2020 | 17:26

    Kul. Ne moze ni to svako. I za to treba imati talenat.

  • sims

    29. januar 2020 | 19:12

    Nije ni to neka sreća,a još manje je zdravo toliko sati medju monitorima.

  • Da

    29. januar 2020 | 16:50

    Ma,on ce decko presisati sve po zaradi.ma,on ce zaraditi citav svet,samo ce on zaradjivati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA