Legendarni Simsi slave 20. rođendan

Igrač stvara virtuelne ljude zvane "Sims", smešta ih u kuće, pomaže im u preuređenju i udovoljava njihove potrebe. Domove mogu da sami izgrade ili da odaberu neke koje su već sređene

  • 0

Pre 20 godina svet je ugledao video-igru koja je obeležila detinjstvo mnogih. Na današnji dan, 2000. godine, prvi put je "EA Games" objavio popularni "Sims" - igricu koja simulira svakodnevni život. Franšiza je širom sveta prodata u skoro 200 miliona kopija i to je upravo jedna od najprodavanijih igara svih vremena.

Igra je uglavnom bez definisanih ciljeva, poneki ciljevi postoje tek u kasnijim ekspanzijskim paketima.

Igrač stvara virtuelne ljude zvane "Sims", smešta ih u kuće, pomaže im u preuređenju i udovoljava njihove potrebe. Domove mogu da sami izgrade ili da odaberu neke koje su već sređene.

Serija "Sims" se godinama razvijala, pa je tako izašlo nekoliko nastavaka ove igrice uz brojne dodatne pakete, a sve je počelo igricom SimCity 1989. godine.

Sims 2 Printscreen/Youtube/James Turner

Nastanak igrice

Dizajner igre Vil Rajt bio je inspirisan da stvori "virtuelnu kuću za lutke" nakon što je izgubio dom tokom oluje u Oklandu 1991. godine. Zamena doma i drugih stvari naterala ga je da razmisli o tome da to životno iskustvo pretoči u igru.

Kada je sve to odneo u upravni odbor kompanije "Maxis", bili su skeptični i nisu mu dali podršku za finansiranje. Direktori "EA Games" koji su kupili "Maxis" 1997. bili su malo prijemčiviji jer jer je igrica SimCity doživela veliki uspeh.

The Sims logo Foto: Wikipedia

Vrajt je kasnije izjavio i da je "Sims" satira američke potrošačke kulture. Ideje je preuzeo iz knjige o arhitekturi i urbanističkom dizajnu.

Nastavci

Dakle, prvi deo igre objavljen je 2000. godine, a do februara 2005. godine prodat je u 16 miliona kopija širom sveta.

"Sims 2" je ugledao svetlost dana u septembru 2004. godine. Trojka je je izašla 2009, a četvorka 2013. godine.

Svaki od ovih nastavaka sa sobom je imao i dodatke, pa je tako bilo moguće instalirati one uz koje će vaši "simsovi" da imaju i kućne ljubimce, da idu na fakultet, pokreću biznis, ali i da žive sa vampirima i vukodlacima.

(Telegraf.rs/N.Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA