Neverovatni VR svetovi: Posle igranja ovih igara vaše igračko iskustvo nikada više neće biti isto

Posle igarnja ovih igara bićete puni utisaka i shvatiti da je tehnologija u ovoj oblasti napredovala toliko da igračko iskustvo deluje realističnije nego ikada

  • 0

Ako ste pre tri godine želeli da igrate virtuelno realne video-igrice, bio vam je potreban PlayStation ili superkompjuter sa izvanrednom grafičkim karticom kako biste preuzeli sa interneta neku od njih i mogli da je pokrenete.

Od tada je industrija viruelne realnosti doživela nagli procvat i sada je potrebno samo da kupite specijalizovanu opremu za igranje ovih igrica, kojih je iz dana u dan sve više.

Ipak, ovih 11 VR igrica posebno su se izdvojile svojim jedinstvenim karakteristikama, piše Men’s Health.

1) Sveukupno najbolja - Beat Saber

Stimulacija koju „Beat Saber“ izaziva je fascinantna. Ovu igru najbolje opisuje njena jednostavnost: dve svetleće sablje u rukama, nepomična platforma, mnogo džinovskih raznobojnih kocki koje lete ka vama, vremenski usklađenih sa muzikom, preprekama i ciljevima.

2) Najbolja za fitnes - Box VR

Većina ovih igara, čak i one bez oznake „fitnes“, ako se unesete u njih, mogu da vas preznoje. Ipak, postoje igrice koje su napravljene prvenstvemo da bi se u njih dali celim telom. Oni koji su ih igrali nisu mogli da se zaustave posle 10 minuta, nego su igricu završavali potpuno znojavi. Iako ova igrica ne može biti zamena za personalizovan trening, svakako je zabavan način za održavanje kondicije.

3) Najbolja akcija/pucačina - Pistol Whip

Ova igrica sadrži pokretnu traku na kojoj morate da se izvijate bočno i da čučnete veoma često, pa može biti dobar trening, ali je isto tako i zamorna. „Pistol Whip“ ima estetiku „Max Payne-a“ i zahteva spretnost sa pištoljima koju u „Matriksu“ ima Kijanu Rivs, pa je savršena za sve ljubitelej pucačine.

4) Najbolja sportska - Sports Scramble

Ova igrica obuhvata osnovne sportove sa reketom i palicom i omogućava vam da se takmičite protiv drugih ljudi koje ne poznajete, što je savršeno za jednu ovakvu igru u kojoj je takmičarski duh najvažniji. Posebno je impersivna mehanika zamaha, koja vam omogućava da iz bilo kog položaja udarite lopticu i usmerite je u željenom pravcu, zbog čega se tokom igranja osećate kao da ste na pravom terenu.

5) Najbolja avantura - The Climb

Reljefne planine širom sveta sa iznenađujuće pametnom mehanikom penjanja zahtevaju samo vašu snagu i izdržljivost. Neke visoke planine su veliki izazovi za penjanje i trebaće vam vremena da ih osvojite, ali one doprinose dužini igrice. Jedino što može da vam se desi jeste da se izbezumite prilikom prvog pada, ali je svaki sledeći pad lakši.

6) Najbolja arkadna - Space Pirate Trainer

Ova igrica je ostvarenje snova svih onih koji su maštali o trodimenzionalnoj arkadnoj svemirskoj pucačini. Tokom nje stojite na platformi dok vam vanzemaljski roboti u talasima idu u susret i pucaju na vas. Ovo je izrazito fizički zahtevna igrica jer traži mnogo uvijanja, saginjanja i čučnjeva, a što ste na višem nivou, sve je intenzivnija.

7) Najbolja meditaciona - Tripp

„Tripp“ vam omogućava pristup raznovrsnim vizuelnim i aditivnim iskustvima. Pomeranjem glave usmeravate svoje iskustvo, koje uključuje vežbe disanja i umirujuću muziku. Ako vam se ne dopada muzika, možete je mutirati i u pozadini pustiti neku melodiju koja vas opušta.

8) Najbolja porodična - Moss

U ovoj igrici glavni lik je Quil, mladi miš iz srednjeg veka koji odlazi na jedinstvenu avanturu. „Moss“ je veliki interaktivni set za igru koji će vašu decu zabaviti svojim zagonetkama i slagalicama koje Quil rešava tokom svog puta ka šumi. Igrica je zabavna i imaginativna, pa osim želje za rešavanjem misterija podstiče i maštovitost kod dece.

9) Najbolja logička - I Expect You To Die

Logičke igre su jedna od kategorija koja sadrži najveći broj video-igara virtuelne realnosti jer se u njima najbolje može primeniti interaktivnost od 360 stepeni. Ove igre su kao virtuelne sobe iz kojih treba naći izlaz („eskejp rums“) a u „I Expect You To Die“ radi se međunarodnoj špijunaži i prilikom nje kao junak možete završiti vezani za spravu za mučenje okruženi ajkulama. Tokom igranja treba da izbegnete sve klopke i da budete spremni na to da će vas izdati.,

10) Najbolja u kategoriji putovanja - Wander

Ova igrica je zapravo „Google Maps Street View“ od 360 stepeni. Zahvaljujući virtuelnoj realnosti, tokom igranja imate utisak kao da se stvarno nalazite u određenoj ulici. Osim toga, možete da putujete skoro bilo gde, da pokažete prijateljima svoj rodni grad i da isprobate najbolje puteve u određenom mestu u koje u stvarnosti želite da otputujete.

11) Najbolja priča - A Fisherman’s Tale

Ova igrica ima veoma zanimljivu i razrađenu priču koju ćete najbolje iskusiti tokom igranja i koju ne vredi prepričavati, jer se ona mora osetiti. „A Fisherman’s Tale“ otkriva puni potencijal virtuelne realnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA