Znojite se i srce vam lupa dok igrate igrice? Novi PlayStation misli na zdravlje igrača!

Ipak, detalji novog rešenja i dalje su pod velom misterije

  • 0

Sony oprezno krije tajne vezane za najnoviji model konzole PlayStation, ali sve češće se dešava da pojedini detalji procure u javnost. Slike i skice dizajna konzole poslednjih meseci se objavljuju na društvenim mrežama, a kruže i glasine da će PlayStation 5 biti kompatibilan sa popularnim igrama PlayStation 4.

Ovih dana se govori o patentu koji omogućava dodatne funkcije kontrolera. Reč je o tehnologiji koja pruža više opcija za praćenje informacija o fizičkim reakcijima igrača tokom igranja.

Drugim rečima, kontroler je dizajniran tako da registruje broj otkucaja srca i količinu znoja koja se emituje tokom igranja, piše Give me sport.

- Proizvođači žele da gejmerima pruže intenzivno i interaktivno iskustvo, kako bi povećali uživanje tokom igre. Sve veća dostupnost ekrana koji se drže na glavi poput VR naočara učinila je da ova tehnologija postane zanimljiva - piše u opisu patenta.

Još uvek nije potvrđeno prisustvo patenta u konačnom proizvodu, ali mogućnost praćenja bioloških podataka dodatno je izazvala interesovanje igrača.

Još uvek se ne zna tačan datum izlaska PlayStationa 5, kao ni prodajna cena. Sony je naišao na stroge NDA standarde (zaštita poverljivosti podataka) u pokušaju da zaštiti patente koji su deo nove konzole.

Microsoft planira da ove godine predstavi konzolu Xbox Series X, pa Sony pokušava da sakrije adute koji će mu pomoći da se suprostavi najvećem konkurentu.

(Telegraf.rs/N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA