Novi Microsoft Flight Simulator donosi maksimalni realizam letenja i 37.000 aerodroma širom sveta

"Definisali smo konačnu listu poznatih aerodroma i prikazali ih tako da pružaju novi nivo realističnosti prilikom leta. Napravili smo autentične zgrade i rekvizite koji se zaista koriste na pistama"

  • 0

U video najavi kompanije Asobo, developera zaslužnog za ovogodišnje izdanje Microsoft Flight Simulator-a, kaže se da se u igri nalazi 37.000 aerodroma. Impozantan broj nadmašio je sva prethodna izdanja, uključujući i franšizu iz 2006. godine ih je bilo 24.000.

Igra je predstavljena na E3 sajmu elektronske zabave prošle godine, a realistično iskustvo letenja avionom podiglo je očekivanja ljubitelja letenja i ovakvih kompjuterskih simulacija.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Microsoft Flight Simulator (@flight.simulator.2020) on

Simulator je proizvod kompanije Asobo Studio, a Xbox Game Studios je zvanični izdavač. Biće dostupan za igranje na računarima sa Windows operativnim sistemom i Xbox konzolama, piše Give me sport.

Oko 80 najpoznatijih aerodroma na svetu razlikuju se među hiljadama destinacija. Dizajner Sven Mestas kaže da su u izradi simulatora korišćeni podaci sa satelitskih fotografija Bing Maps, da bi igra bila autentična i realistična.

Tehnologija Microsoft Azure omogućila je prikazivanje objekata iz stvarnog života kao što je teren, drveće, zgrade, trava i voda.

- Za postizanje vrhunskog nivoa realističnosti bio je neophodan novi pristup. Zato smo odlučili da prikažemo aerodrome uz pomoć pravih satelitskih snimaka - kaže Mestas i dodaje da je tehnika podrazumevala ručno editovanje aerodroma. Svakom objektu je posvećeno mnogo pažnje, kako bi izgledao kao u stvarnosti.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Microsoft Flight Simulator (@flight.simulator.2020) on

- Definisali smo konačnu listu poznatih aerodroma i prikazali ih tako da pružaju novi nivo realističnosti prilikom leta. Napravili smo autentične zgrade i rekvizite koji se zaista koriste na pistama. Posebna pažnja posvećena je pejzažima kako bi aerodrom bio smešten u svom pravom okruženju - navodi Mestas.

Još uvek nije poznat tačan datum izdavanja igre, a očekuje se da bude objavljena u drugoj polovini godine.

(Telegraf.rs/N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA