SZO propisuje: Igrajte igrice tokom pandemije korona virusa

Inicijativi #PlayApartTogether pridružuje se i Telegraf.rs koji je nedavno pokrenuo posebnu stranicu sa besplatnim igrcima samo za vas!

  • 4

Jedan od preporučenih tretmana koje bi trebalo praktikovati tokom vremena koje provodimo u izolaciji, ako je suditi prema preporuci Svetske zdravstvene organizacije (SZO), je igranje video igara. Barem u ovom trenutku, kada je pandemija korona virusa u punom jeku i kada je primena mera samoizolacije veoma važna za sve nas.

Ovakva preporuka, u najmanju ruku, zvuči zanimljivo, budući da je sve donedavno, igranje dovođeno u vezu sa zavisnošću, agresivnošću, otuđenjem, čak i sa mentalnim poremećajima.

Proizvođači i izdavači video igara, kao što su Activision Blizzard, Zynga i drugi, podržali su inicijativu SZO pod hashtagom #PlayApartTogether, želeći time da ohrabre ljude u načinu na koje će provoditi vreme i zabavljati se za vreme tokom koga sprovode sopstveno socijalno distanciranje, piše USA Today.

Ova inicijativa je, u ovom trenutku, značajna upravo zbog toga što je SZO ranije dovodila u vezu zavisnost o video igrama sa mentalnim poremećajima. Institucije i kompanije koje stoje iza ove inicijative se nadaju da će njihova poruka dopreti do više miliona ljudi, i uticati na njihov duži ostanak u zatvorenom kako bi se sprečilo i usporilo širenje COVID-19.

Ovoj inicijativi prodružuje se i Telegraf.rs koji je nedavno pokrenuo posebnu stranicu sa besplatnim igrcima u kojima možete uživati tokom vremena koje provodite u kući.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zera

    31. mart 2020 | 12:21

    Kako da igramo igrice na prazan stomak

  • DARKO 100%

    31. mart 2020 | 11:53

    To ce vam razviti jos vecu psihozu,igrajte sah,kreativne igre i mozganja jer ce vam skrenutu sumorne misli iz glave makar na tren

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA