Legendarne igrice devedesetih u još jednom "džepnom" izdanju: Stiže Sega Astro City Mini

Na tržište "gejming nostalgije", u godini kada proslavlja 60. rođendan, japanska Sega izlazi sa svojom trećom minijaturnom konzolom

  • 0
Sega Astro City Mini Foto: Sega

Talasu smanjivanja kultnih gejming platformi, započetih sa minijaturnom verzijom prvog PlayStationa, koji je u imenu dobio dodatak Classic, zatim savremenom interpretacijom legendarnog "debeljka" Commodore 64, japanska Sega se priključila sa čak tri mini modela.

Nakon što je prethodno predstavila Genesis Mini i Game Gear Micro, sada na ovo tržište "gejming nostalgije" izlazi sa zanimljivom Astro City Mini Arcade Cabinet konzolom.

Originalna Astro City konzola, predstavljena 1993. godine, bila je glavna japanska arkadna platforma tokom devedesetih i "ostavila trag u svetu igračkih mašina sa džojstikom i 6 tastera", piše Forbes.

Mini konzola ima mini ekran i identičan umanjeni raspored komandi. Astro City Mini ima Micro USB i dva USB-A ulaza za džojstike, ulaz za slušalice i HDMI ulaz koji omogućava da se konzola poveže sa većim ekranom.

Konzola stiže sa 36 igara u memoriji, koji će oni koji su svoje prve "gejming korake" pravili sredinom devedesetih sigurno prepoznati. Neke od njih su: Alien Syndrome, Alien Storm, Golden Axe, Golden Axe: The Revenge of Death Adder, Columns II, Dark Edge, Puzzle & Action: Tant-R, Virtua Fighter, Fantasy Zone i Altered Beast.

Inovacija, koja je ovde kao i na drugim Sega mini konzolama uvdena, je mogućnost da se snimi napredovanje u igri.

Astro City Mini bi u Japanu trebalo da se pojavi u decembru, po ceni od 119 dolara. Dodatni gejmped prodavaće se odvojeno po ceni od 26 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA