Ovo je najskuplja video igra ikada!

Japanska kompanija Nintendo predstavila je slavnu igru Super Mario Bros za Nintendo Entertainment System (NES) 1985. godine

  • 1

Nikad otvoren primerak videoigre Super Mario Bros iz 1985. godine prodat je u petak na aukciji u SAD-u za rekordnih 114.000 dolara.

Aukcijska kuća Heritage Auctions, iz Dalasa u Teksasu, izjavila je da je ova prodaja najskuplje videoigre koja je na aukciji ikad bila u svom originalnom pakovanju.

Titulu najskuplje preuzela je od nedavno prodate japanske verzije video igre Mega Man iz 1987. godine, koja je prodata za 75.000 dolara.

Japanska kompanija Nintendo predstavila je slavnu igru Super Mario Bros za Nintendo Entertainment System (NES) 1985. godine.

Glavni lik Mario započeo je kao sićušni pikselizovani čikica u belom odelu, ali od tada je evoluirao u 3D ikonu videoigara, inspirišući skupu franšizu uključujući i televizijske serije i tematski film, podseća Hina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Mario

    13. jul 2020 | 11:26

    Ja i dan, danas ih igram. Našao sam emulator na Google play I sad imam sve super mario igrice. Nikad se neće vratiti to vreme. Te su igrice imale dušu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA