"Zverske" mašine postaju sve manje bitne za igranje: Predstavljen još jedan kalud gejming servis

Luna će funkcionisati tako što korisnik plaća fiksnu pretplatu, čime dobija pristup kompletnoj biblioteci igara

  • 0

Još prošle godine se govorilo o tome da američki IT gigant Amazon planira da razmišlja o proširenju na oblast video igara, da bi se sada to i obistinilo.

Ta kompanija je ovih dana najavila svoj ulazak u posao striminga igara i najavila svoju striming platformu koja će se zvati Luna, koja ulazi u trku za naklonost gejmerske populacije sa konkurentima kao što su Google Stadia, Microsoft xCloud i NVIDIA GeForce Now servisi.

Luna će funkcionisati po principu sličanom Microsofot-ovom xCloud-u, gde korisnik plaća fiksnu pretplatu, čime dobija pristup kompletnoj biblioteci igara, za razliku od Stadie kod koje se igranje plaća po pojedinačnoj igri.

Luna će se, ipak, razlikovati i od xCloud-a po tome što će Amazon pokretati pojedinačne kanale za partnerske izdavače igara, pa će korisnici moći da se pretplate samo na Ubisoft-ov kanal, čime će dobiti pristup samo naslovima tog izdavača.

Amazon će ponuditi i Luna+ kanal putem koga će igračima nuditi svoje igre, ali i podržavati do dva uređaja istovremeno. Luna+ će moći da se koristi po ceni od 6 dolara mesečno.

Luna platfroma je, za sada, još uvek u fazi ranog pristupa i dostupna je samo korisnicima u SAD. Iz Amazona još uvek nema informacija kada bi mogla da postane i globalno dostupna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA