PlayStation 5 ili Xbox Series X? Posle ovog teksta dileme više neće biti

Poznati su datumi dolaska na naše tržište i cena – evo za koju konzolu da se odlučite

  • 7
Meridian Foto: Milan Drinčić

Godina 2020. ipak će biti upamćena po nečemu lepom. Gejmerski svet sa nestrpljenjem iščekuje sredinu novembra i dan kada će na tržište izaći konzole Playstation 5 i Xbox Series X.

A da li imate dilemu kod odabira?

Ovaj tekst će otkloniti sve sumnje i pružiti vam pet argumenata posle kojih ćete definitivno znati za koju konzolu da se odlučite – i sami ćete se uveriti zašto je Playstation 5 doslovno viša dimenzija zabave.

VR tehnologija jedino na PS5

Još ranije ove godine, kompanija Sony najavila je da će Playstation 5 konzola biti kompatibilna za tehnologiju virtuelne realnosti. Microsoft i njen brend Xbox nema u planu ovu opciju, što je samo po sebi dovoljan argument koja konzola je i dalje broj jedan.

Pristupačna cena

Možda i najvažnije - svoj primerak moći ćeš da nabaviš ultra brzo, iste nedelje kada Sony PS5 stigne na naše tržište, i to po ultra povoljnoj ceni – znatno nižoj od najavljenih 499 evra.

O čemu je reč?

Neka to za sad ostane iznenađnje, jedino što možemo da ti otkrijemo je da budeš uz kladionicu Meridian – zaprati je na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i Twitter), jer uskoro ćeš saznati šta to Meridian sprema svojim igračima.

Do tada, jedan poklon možeš preuzeti odmah – KLIKOM OVDE čeka te 1.000 DINARA za online i uživo klađenje, i to – BEZ USLOVA.

Do sad neviđeni džojstici

Sony 5 imaće DualSense pad sistem džojstika, koji će obezbediti do sad neviđeni nivo informacija iz igrice - neravnine na putu, pogotke u FPS igricama, a stari dobri L2 i R2 imaće takozvane adaptivne trigere koji simuliraju tenziju ili, na primer, zatezanje luka prilikom izbacivanja strele. Tu su i ugrađeni mikrofonom, opcija za čet u toku igre i nova verzija Share dugmeta koje donosi Print Screen funckiju na konzoli.

Brži procesor kod najzahtevnijih igrica

Prema najavama, oba proizvođača imaće slične procesore. Xbox konzola dolazi sa osmojezgarnim procesorom koji radi na 3,8 GHz, dok će Sony imati procesor od 3.5 Ghz.

Međutim, procesor na konzoli PS5 imaće sposobnost da radi na većim frekvencijama i povećava brzine CPU‑a i GPU‑a kada je to potrebno, što kod Xbox konzole neće biti moguće.

Zvuk kao da ste u igrici

Playstation 5 je razvio sopstvenu 3D audio tehnologiju - do sad neviđeni zvučni sistem Tempest, gejmerski ekvivalent 360 Reality Audio sistema kompanije Sony. Već uz pomoć najskromnijih slušalica, na novoj konzoli moći ćete da bukvalno "osetite" zvuk i budete deo igrice. Parametar po kome Xbox nije ni blizu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA