Najskuplja igrica ikada košta kao polovni Ferrari

Razlog šestocifrene cene leži u činjenici da je igra Super Mario Bros. 3 u ovakvom pakovanju zaista retka

  • 0

Novi rekord u visini cene jedne kompjuterske igre postignut je prošlog petka na aukciji kuće Heritage Auctions, a čak 20 kolekcionara nadmetalo se ko će dati viši novca za jedinstveni gejmerski raritet.

 

Retka neotpakovana kopija igre Super Mario Bros. 3, namenjena za igranje na originalnoj Nintendo Entertainment System (NES) konzoli, prodata je za rekordnih 156.000 dolara.

Prema tvrdnji aukijske kuće, toliko visoka cena razlog je činjenice da su primerci igre Super Mario Bros. 3 u pakovanju kakvo je na slici zaista retki. Iako će mnogi prepoznati sliku Marija u letu, i na njoj neće naći ništa neobično, najraniji crtež sa pakovanja razlikovao se od kasnijih.

A razlika je samo u tome što se reč "Bros." nalazi sa leve strane pakovanja i delimično prekirva Mariov desni dlan.

(U ovoj staroj reklami možete videti kako je izgledala većina pakovanja igre Super Mario Bros. 3)

Tu je, međutim, i još nešto. Kompanija koja se bavi procenom video igara, Wata Games, dala je ovoj kopiji igre Super Mario Bros. 3 ocenu 9.2 A+. To znači da je ova kopija igre u fabričkom pakovanju u skoro pa perfektnom stanju.

Poređenja radi, ista aukcijska kuća početkom jula je prodala još jednu "skoro pa perfektnu" kopiju Super Marija 3 po ceni od 38.400 dolara. Glavni razlog zbog koga je ta kopija bila čak četiri puta jeftinija je to što je, prema proceni Wata Games-a, dobila samo 9.0 A ocenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA