Cyberpunk 2077 ima jedinstvenu funkciju koja će sačuvati leđa strimerima

Autorska prava znatno otežavaju strimerima da sadržaj prenesu do publike, ali ne i u Cyberpunk 2077

  • 0

Autorska prava su mudro osmišljena kako bi se zaštitila intelektalna svojina, što nije loše, ali kada si video igre u pitanju to baš i ne funkcioniše kako valja.

Veliki broj strimera i jutjubera ima problema sa takozvanim kopirajtom(copyright), pošto neretko nađu na licenciranu muziku dok igraju određenu video igru, ili slučajno naiđu na nju kada puste neki video klip. To dovodi do gašenja kanala na Twitch i Youtube platformi, gubitka teško stečene zarade, a može se čak i otići na sud, što strimere demotiviše od igranja sa zvukom ili uopštenog pristupanja nekoj igri.

Međutim, autorska prava u Cyberpunk 2077 neće biti problem stimerima i jutjuberima, pošto je prisutna jedinstvena opcija koja se tiče gašenja muzike zaštićene autorskim pravima. Opcija će biti prisutna u podešavanjima igre i sa njenim uključivanjem igrači neće slušati takav vid muzike u igri, već samo one numere koje spadaju pod sekciju slobodnog korišćenja.

Muzika brojnih svetskih izvođača koji su učestvovali na projektu biće zaštićena copyrightom, što bi moglo dovesti do većeg broja problema, poput gore spomenutih, kao i drugih legalnih začkoljica da nema ove opcije. Developer je poručio da se igrači slobodno obrate na legal@cdprojektred.com, ako i pored te opcije naiđu na problem.

Ovaj period je prepun vesti o Cyberpunku, pre svega u vidu novih detalja. Prošle nedelje smo imali prilike da vidimo kako veličanstveno izgleda sa svim detaljima na maksimumu, a nedavno je procureo Playstation 4 gejmplej koji prikazuje kako će ovaj futuristički naslov izgledati na slabijem hardveru.

Cyberpunk 2077 stiže 10. decembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA