Naručio Playstation 5, dobio betonski blok

Ovom liku su, u bukvalnom smislu, "prodali ciglu"...

  • 4

Nestašica konzola oseća se u čitavom svetu, kao i kod nas. Dostupnost Playstation 5 i Xbox Series konzola je izuzetno ograničena, a i taj mali broj uređaja ugrabe preprodavci koji potom preprodaju sa cifrom od nekoliko hiljada dolara, što kupce stavlja u izuzetno lošu poziciju, pogotovu u susret praznicima.

Međutim, iskeširati više od predviđene cene za Playstation 5 na sajtovima kao što je eBay nije najmanji problem. Daleko veća briga kupcima je da li će uopšte i dobiti konzolu koju su tražili. Jedan nesrećni kupac iz Sjedinjenih Država kojeg je nestašica primorala da konzolu kupi putem eBay-a, platio je čak 900 dolara, a u kutiji ga je sačekalo neprijatno iznenađenje.

Umesto modernog uređaja sa futurističkim izgledom, kupac je u kutiji pronašao betonski blok. Prevarant je na oglasu sve detaljno napisao kako bi privukao žrtve, a i sama cena od 900 dolara je bila primamljiva, pošto većina uređaja ima četvorocifrenu cenu.

Nažalost, to nije ni prvi, a ni poslednji slučaj prevare sa Playstation konzolom, pošto mnogi prevarantu postaljaju oglase za fotografije Playstationa 5, a ne i za sam uređaj. U tom slučaju je teško izvući uloženi novac, pošto prevaranti uglavnom napomenu da se radi o fotografijama, dok kupci koji ne čitaju pažljivo ostaju praznih džepova i bez konzole.

Da su nestašica i potražnja konzola uzajamno ogroman problem, potvrđuje to da većinu uređaja koji se slučajno nađu u kupovini ugrabe preprodavci. U Britaniji se čak vrše organizovane pljačke kamiona koji prevoze PS5 uređaje do prodavnica.

Video: Naručio majicu, dobio haljinu: Ovo su najveći horori onlajn kupovine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA