Muke za Cyberpunk 2077 ne prestaju! CD Projekt sada pred tužbom zbog prevare

Oštećeni investitori zbog fijaska sa igrom sada razmatraju pokretanje tužbe protiv poljskog developera

  • 0

Izgleda da problemi za Cyberpunk 2077 i developera CD Projekt Red neće tek tako otići, već se situacija zaoštrava.

Zbog neigrivosti na starijim konzolama, Sony je rešio da CP 2077 ukloni iz prodaje do daljnjeg a nezadovoljnim kupcima će se vratiti novac. To je veliki udarac za studio iz Poljske, a štetu su u finansijskom smislu pretrpeli investitori koji su podržali razvoj igre.

Investitori su oštećeni jer se igra ne prodaje kao što je očekivano i reputacija je značajno opala. Oni naravno za to krive rukovodstvo kompanije CD Projekt i planiraju pokretanje sudskog procesa. Kako se navodi New York Times na svom sajtu, nekoliko grupa investitora je u kontaktu sa advokatima kako bi doneli odluku o početku parnice kojom bi se CD Projekt optužio za kršenje zakona po pitanju "pogrešnog informisanja publike radi sticanja finansijske dobiti".

Još uvek nije zvanično potvrđeno da se sa tužbom krenulo, ali su velike šanse da će grupe koje su podržale CDPR prethodnih godina tražiti objašnjenje pred sudijom. To će staviti developere u izuzetno neprijatan položaj i otežaće rad na ispravkama igre koje su planirane za januar i februar naredne godine.

Videćemo da li će te ispravke popraviti stanje igara na konzolama, kao i kod PC verzije koja nema toliko problema i zapravo se prodaje prilično dobro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA