25 igara koje ne smete da propustite u 2021.

Ova godina će i te kako biti gejmerska, što naslovi koji će tokom nje izaći i dokazuju...

  • 3

Godina za nama bila je puna odlaganja video igara, ali smo ipak uspeli kvalitetno da se izigramo. Ako zaboravimo fijasko koji je Cyberpunk 2077 imao...

A pošto će i 2021. godina i te kako biti gejmerska, predstavljamo vam Top 25 igara za 2021. godini u izboru kolega iz Play!Zine redakcije.

Hitman 3 - 20. januar 2021. - PC, PS4, PS5, XBO, Series X/S

Poslednja igra u osveženom serijalu, Hitman 3, obeležiće početnu ponudu AAA igara u 2021. godini. Agent 47 dobija nove zadatke sa kojima će proputovati svet, i to mahom na ekskluzivnim lokacijama. IO Interactive nastoji da obogati postojeće gejmplej elemente iz drugog dela, a kako stvari stoje još više neobičnih predmeta ćemo moći koristiti za ubistvo. Radi potpune imerzije u cipele naoružanog ćelavca postojaće opcija za VR igranje.

The Medium - 28. januar 2021. - PC, XBO, Series X/S

Ova igra je trebala izaći prošle godine u decembru, ali je spas od Cyberpunk 2077 potražila sa novim datumom, stoga se nalazi na našoj listi top 25 igara u 2021. godini. The Medium je psihološki horor koji se od drugih igara žanra ističe sa jedinstvenom mehanikom dualne realnosti i istovremenog igranja na dve lokacije – u stvarnosti i zagrebnom životu. Priča prati medijuma, koji ima mogućnost komunikacije sa onima sa druge strane. Igra pokušava da se predstavi kao duhovni naslednik Silent Hill franšize, o čemu govori i podatak da je isti kompozitor radio na muzici za The Medium.

Outriders - 2. februar 2021. - PC, PS4, PS5, XBO, Series X/S

Još jedna kooperativna pucačina dolazi u pravcu igrača početkom godine, i to od studija koji je doneo Painkiller. Outriders je igra za 3 igrača sa sci-fi elementima smeštnoj u svemiru na planeti prepunoj neprijateljski nastrojenih stvorenja. Borba sa njima se odvija kako bi čovečanstvo moglo pronaći utočište i spas od propasti. Kastomizacija će biti solidan element igre, od prilagođavanja oružja, izgleda i brojnih drugih aspekata.

Ako niste raspoloženi za okupljanje ekipe, onda Outriders možete igrati i sami, sa prilagođenom težinom.

Prince of Persia: The Sands of Time Remake - 18. mart 2021. - PC, PS4, XBO

Jedna od igara koja je obeležila PS2/Gamecube eru se vraća kao rimejk verzija. Prince of Persia: The Sands of Time dolazi kao prvi rimejk naslov iz kompanije Ubisoft. Samim tim, očekujemo iznova napravljenu grafiku, osvežene gejmplej mehanike, ali i očuvan duh originala. Premijerno predstavljanje ovog izdanja nije proteklo baš najbolje, pošto su igrači bili razočarani niskim kvalitetom grafike u igri koja će izađi 2021. godine.

Returnal - 19. mart 2021. - PlayStation 5

Najavljenih horora za 2021. godinu ima poprilično, a među njima je i Playstation 5 ekskluziva Returnal. Igra govori o svemirskom istraživaču zarobljenom u vremenskoj petlji iz koje pokušava izaći. Mehanika napucavanja se odigrava u trećem licu, a gejmplej je obogaćen roguelike elementima, što znači da pravi završetak igre ne postoji. Ovaj futuristički naslov će pred protagonistkinju Selenu staviti razna čudovišta protiv kojih će morati da se izbori kako bi pronašla izlaz. Pošto se radi o Playstation 5 ekskluzivi, jasno je da će Returnal iskoristiti sav potencijal nove konzole, sa haptičkom podrškom i naprednim audio endžinom, a brzo učitavanje donosi specijalni SSD.

Disco Elysium Final Cut - mart 2021. - PC, PS4, PS5

Ako ste fan klasičnih RPG ostvarenja, onda vam je Disco Elysium i te kako poznat. Jedna od najboljih igara iz 2019. godine u 2021. izlazi i za konzole, i to kao Final Cut verzija. Pred igračima je dosta osveženja, a očekujemo i DLC koji će dodatno proširiti priču.Najveći dodatak u ovoj verziji će definitivno biti puna glasovna gluma za sve dijaloge, što je nešto za čim smo žudili otkako smo je prvi put zaigrali. Pravo vreme da se vratimo sumornom svetu.

Gran Turismo 7 - početak 2021. - PlayStation 5

Pomalo smo razočarani što Gran Turismo igra nije izašla zajedno sa Playstation 5 konzolom. Ovaj serijal trkačina obično služi da prikaže novu konzolu u pravom svetlu, ali izgleda da ćemo kao igrači morati da sačekamo još par meseci na tako nešto. Gran Turismo 7 će doneti kvalitet grafike blizak fotorealizmu koji će ugrejati PS5 konzole do maksimuma. Glasine od pre par godina su upućivale na 8K ili 120FPS podršku, što bi moglo.

Nier Replicant - 23. april - PC, PS4, XBO

Originalna Nier igra nije dobila mnogo pažnje u odnosu na kasnije objavljenu Automatu, zbog koje mnogi sa nestrpljenjem očekuju nastavak. Sqare Enix još uvek nije najavio nove avanture Droida 2B, ali je zato za godišnjicu serijala rešio da osveži original. Nier Replicant ver.1.2234744- Remaster prve igre će izaći izvan Japana i sa sobom donosi originalnu priču o mladiću koji želi da spase bolesnu sestru. Od orginalne verzije se razlikuje osvežena grafika, poboljšane teksture, više rezolucije, iznova snimljene dijaloge, kao i prilagođene borbene mehanike.

Deathloop - 21. maj 2021. - PC, PS5

Deathloop je igra o besmrtnim ubicama. Oni su zarobljeni u vremenskoj petlji iz koje mogu izaći jedino ako uspeju da nadmaše protivnika koji ima isti zadatak. Da se situacija dodatno začini, igrači moraju ubiti i 8 NPC karaktera, a oni se vraćaju u život kada se runda resetuje. Igra ima upečateljivi vizuelni stil, a ostaje da vidimo da li će odlaganje doprineti finalnom kvalitetu. Iza Deathloop stoji renomirani studio Arkane, kreatori Dishonored igara.

Resident Evil Village - 2021. - PC, PS5, Series X/S

Resident Evil Village, 8 deo u zvaničnom Rezi serijalu izgrađen je na korenima RE7, što potvrđuje i prisustvo poznatog dvojca Itana i Krisa Redfilda. Ovoga puta, radnja se neće odvijati u kući moćvarne Luizijane, već radnja vodi put zabačenog planinskog seoceta. Lokalnih priča ima na pretek, a ispostaviće se da su one zapravo tačne. Dosta materijala je procurelo prethodnih nedelja, tako da smo već videli neke od neprijatelja koji su prilično velikih razmera i zastrašujuće mutacije. Ovo će biti dobro osveženje u odnosu na dva ranije izdata rimejk izdanja starijih naslova. Procureli detalji otkrivaju da će se Village pojaviti u aprilu, ali i dalje nije poznato da li će se to odigrati i za Xbox One i PS4 konzole, iako glasina ima.

Far Cry 6 - maj 2021. - PC, PS4, PS5, XBO, Series X/S

Daleki Plač dobija svoje šesto izdanje. Još uvek smo nostalgični za kultnim Far Cry 3 i slična očekivanja imamo od šestice. Ovoga puta se selimo u Yaru, fiktivnu državu zamrznutu u vremenu. Tropskim rajem gospodari diktator, a mi ćemo stupiti u čizme gerilskog ratnka koji treba da prekine taj okrutni režim vladavine. Antagonistu će igrati poznati glumac Đankarlo Espozito i garantovano ćemo se lomiti oko toga da li njegova diktatura ima smisla ili ne, kao što to biva u ovim igrama.

Back 4 Blood - 22. jun 2021 - PC, PS4, PS5, XBO, Series X/S

Left 4 Dead 3 možda i nikada ne ugleda svetlost dana, ali zato originalni kreatori prve igre rade na novom naslovu koji zaslužuje da ponese tu titulu. Back 4 Blood je kooperativna zombi pucačina sa kombinacijom melee okršaja i napucavanja. Karateri u ponudi će nositi svoje osobenosti a novitet za ovaj tip igara jeste sistem karti. Taj sistem donosi pojačanja pasivnih i aktivnih sposobnosti koje karaktera čine moćnijim. Čudovišta će biti raznovrsna, što je u neku dobra naznaka, pogotovu uz brojna najavljena okruženja.

Scorn - 2021. - PC, XBO, Series X/S

Domaći studio Ebb Software već prilično dugo priprema igru koja je privukla pažnju brojnih ljudi svetske gejming industrije. Rad na igri je pomogao i gigant Microsoft, čime je obezbeđena Xbox ekskluzivnost, a igra je dobila prekopotrebni vetar u leđa. Scorn odiše uvrnutim scenama, užasavajućim okruženjima, pa je tako prerano izvući zaključak. Prvobitno je bilo očekivano da se Scorn pojavi 2020. godine sa novom Xbox konzolom, ali to se nije dogodilo. Dosta detalja o igri je dosta konfuzni, ali znamo da ćemo obilaziti okruženja koja kao da proističu iz košmara.

Horizon Forbidden West - 2021. - PlayStation 5

Aloj nastavlja sa avanturama i zanimljivom svetu metalnih kreatura. Mlada ratnica plemena Nora sada mora pronaći izvor bolesti koja polako uništava čitav svet. To će je odvesti na putovanje kroz nove teritorije, neprijateljske regije, i neke do sada neviđene ekosisteme i smrtonosne mašine. Horizon Zero Dawn je izgledao prelepo na PS4 konzoli, a kako li će tek plaže, snežne planine i doline izgledati u Forbidden West, samo čekamo.

Starfield - 2021 .- PC, Series X/S

Ovo je prilično optimistična pretpostavka, moramo priznati. Bethesda je najavila svemirsku avanturu Starfield, navodno smeštenu u Fallout svetu samo dosta kasnije, ali od najave nismo dobili nikakve nove detalje. Bilo je par procurelih informacija i potvrde da se na igri radi. Bethesda je nedavno otišla u ruke kompanije Microsoft, koja će garantovano pogurati proizvodnu traku, te verujemo da će među prvim naslovima izaći i Starfield. Igra je bazirana oko ideje svemirskog istraživanja, otkrivanja planeta i manipulacije resursima.

Hogwarts Legacy - 2021. - PC, PS4, PS5, XONE, Series X/S

Još uvek se sećam onih Hari Poter igara objavljenih za Playstation 2. Uvek će imati posebno mesto u mom srcu, a nadamo se da će isto biti i sa Hogwarts Legacy. Igra ne govori o Poteru i njegovoj lozi(*gasp*), već se radnja odigrava dosta ranije i teži ka tome da prikaže kako izgleda život običnog studenta škole magije u zamku nevidljivom za one neobdarene. Jako malo je poznato o samom gejmpleju, ali će developer Avalanche Software pokušati da dočara sve elemente magijskog seta, poput igranja kvidiča, bacanja čini, pripitomljavanja zveri i sličnog.

God Of War: Ragnarok - februar 2021. - PlayStation 5

Kratos još uvek ima nedovršena posla u nordijskoj mitologiji, pa je rešio da se tamo zadrži kroz još jednu igru. God of War: Ragnarok će nastaviti priču na God of War reboot iz 2018. godine. Kratos će verovatno odmeriti snage sa božanstvima i bićima koje nije sreo prošli put. Za Ragnarok još uvek nemamo pošteni trejler, tako da ne znamo šta da očekujemo, sem što samo ime upućuje na spektakl.

Gotham Knights - 2021. - PC, PS4, PS5, XBO, Series X/S

Betmen je mrtav, a četvorka još uvek zelenih superjunaka je na sebe stavila zadatak da razotkrije misteriju smrti svog uzora. U Gotham Sitiju ćemo moći da igramo kao Nightwing, Batgirl, Robin i Red Hood. Svaki karakter će imati jedinstveni stil igranja i sposobnosti koje će se obogaćivati levelovanjem Igrači će se susresti sa brojnim zlikovcima Gotama grada, a među njima će biti i organizacija Court of Owls. Gotham Knights će biti moguće igrati kao singlplejer, ali će biti prisutan i multiplejer u kooperativnom maniru.

12 Minutes - 2021. - PC, XBO, Series X/S

Ne očekujemo u 2021. godini samo AAA igre, ima tu i skrivenih dragulja indie scene, ali nismo ih sve mogli uključiti na listi. 12 Minutes je svakako igra koja privlači dosta pažnje. Bogata glumačka postavka koju čine Viljem Dafo, Dejzi Ridli i Džejms MekAvoj će dočarati priču inspirisanu filmovima Memento i Groundhog Day. Igra prati porodicu, tačnije muža kroz događaje koji se odvijaju kroz vremenski period od 12 minuta, sa završetkom svakog ciklusa priča se vraća na startnu poziciju, ali igrač ima prethodno znanje koje mora iskoristiti kako bi spasio svoju porodicu i sačuvao živu glavu.

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 - druga polovina 2021. - PC, PS4, PS5, XBO, Series X/S

Bloodlines 2 dolazi kao nastavak na kultnu igru iz 2004. godine. Igra počinje pričom o čoveku u alternativnom Sijetlu, koji biva ubijen i potom vraćen u svet živih kao vampir. On je na početku slabašan ali napredovanjem kroz kampanju i sporedne aktivnosti stiče veću moć. Pred igračima je obaveza da se hrane krvlju kako bi preživali i to samo ljudske krvi, bilo tople ili one iz donorskih kesa. Pošto očekivanja bazirano po kvalitetu originala, očekujemo veoma dobar naslov sa dosta slobode tokom igranja i jakom pričom.

Halo Infinite - jesen 2021. - PC, XBO, Series X/S

Halo Infinite se trebao pojaviti još pre nekoliko meseci, i planirano je bilo da ovo bude hit naslov koji dolazi istog dana kada i Xbox Series konzole. Međutim publika nije bila oduševljena kvalitetom grafike i igre u prikazanom gejmplej snimku, te je 343 Industries odlučio da stvari popravi, ali to zahteva dodatno vreme. Dalji rad se blago zakomplikovao i odužio, tako da sada Halo Inifnite očekujemo tek krajem 2021. godine. I dalje je nejasno da li će Infinite izaći za Xbox One, ili će ta verzija biti skroz odbačena kako bi kvalitet igre zasijao pravim next-gen sjajem. Dobra vest je da će multiplejer biti besplatan za sve.

Lord Of The Rings: Gollum - 2021 - PC, PS5, Series X/S

Nova Lord of the Rings igra donosi neočekivanu priču. Umesto fokusa usmerenom ka rasi ljudi, ili velikim ratovima. Igrači će stupiti u ulogu Goluma, Tolkinovog stvorenja koje je Prsten moći upropastio. Priča počinje u Barad Duru, gde je Golum zarobljenik. Ako vam grafički stil izgleda čudno i neuobičajeno, nemojte se razočarati jer studio Daedalic igru razvija po uzoru na crteže i skice koje je kreirao sam Tolkin. Sa ovim glavnim junakom videćemo drugačiju stranu priče, a dupli karakter će izaći na površinu.

Diablo 4 - 2021. - PC

Od najave u prošloj godini nismo dobili nikakve konkretne detalje, ali Diablo 4 očekujemo u ovoj godini pred nama. Blizzard garantovano ide obazrivim koracima kako ne bi uprskao, dovoljno je već razočarao mnoge najavom Diablo mobilne igre. Četvrti Diablo će biti prožet inovacijama sa otvorenim svetom, PvP interakcijama, a vraćaju se proceuralno kreirane tamnice i fokus na loot elementima. Treutno su poznate 3 klase – Barbarian, Sorceress i Druid, dok će ostatak biti otkriven nadalje. Svet igre će se prostirati na 5 svetova, a jedan od njih će biti i pakao, a za više detalja ćemo morati da sačekamo februarski BlizzCon.

Sable - 2021 - PC, XBO, Series X/S

Sable je igra o nomadima i životu u ogromnoj pustinji. Grafički stil je izuzetno privlačan i podsetiće mnoge na starije crtaće. Sable će na neki način doneti opuštajući gejmplej, pošto će kompletni svet biti moguće istraživati sporim tempom, vožnjom motora ili pešaka. Od trenutno poznatih radnji biće moguće rešavati zagonetke i upoznati nomade koji žive u pustinji, a neki od njih će imati i potrebu da im se pomogne.

PlayStation ekskluzive na PC-u

Ovo nije igra priznajemo, ali ako sebe smatrate za pripadnika PC Master rase onda ćete nam oprostiti. Pored gomile gore spomenutih naslova želimo da u 2021. godni vidimo još Playstation ekskluziva na PC-u. Horizon Zero Dawn je prošao više nego dobro, i sada čekamo najave drugih. Iako Sony sem potvrde nije prstom uperio u neku igru, moguće je da će God of War, Demon‘s Souls Remake i (potencijalno) ostale doći baš u narednih 365 dana.

(Telegraf.rs/Play.co.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bratemoj

    4. januar 2021 | 15:15

    Zašto se vi bavite video igrama vi se bavite zadrugom

  • Kraljica Elizabeta

    4. januar 2021 | 21:10

    Far Cry izlazi u Februaru a God of War u Maju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA