Electronic Arts više nema ekskluzivna prava na izdavanje Star Wars igara

Ubisoft razvija novu igru o dalekoj galaksiji

  • 0

Ugovor koji su Disney i Electronic Arts sklopili zarad izdavanja i razvoja Star Wars igara se polako privodi kraju, a čini se kao da se on neće dodatno produžavati.

Iako Electronic Arts još uvek razvija nekoliko Star Wars naslova, među kojima se nalazi i nastavak za Jedi: Fallen Order, Dizni je sa novoosnovanim brendom Lucasfilm Games prekinuo dogovor o ekskluzivnosti i sklopio je ugovor sa francuskom kompanijom Ubisoft koja će raditi na Star Wars AAA igri sa otvorenim svetom.

Igra je u aktivnom razvoju unutar studija Massive, zaduženog za The Division ostvarenja, i radiće na Snowdrop endžinu. Glavna osoba za razvoj ove igre biće producent iza The Division 2, Džulijan Gerajti. Za sada nije poznato da li će ovo biti singlplejer ili multiplejer ostvarenje, kao i da li će imati kooperativne elemente kao Division naslov, što bi zapravo bila i novina za Star Wars video igre.

Dogovor je došao kao iznenađenje, ali je u neku ruku i logično što vlasnik ove izuzetno popularne franšize želi da se oproba sa više izdavača, pogotovu zbog neuspeha koji je EA imao.

Pod neuspehom se smatraju Battlefront igre, pogotovu "dvojka" koja je zakazala zbog agresivnih mikrotransakcija i loot kutija. Sa druge strane, singlplejer ostvarenje Jedi: Fallen Order je pokupilo dosta pohvala i početna prodaja je bila bolja od planirane. Lucasfilm Games će nastaviti dalju saradnju sa Electronic Artsom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA