Rockstar Games patentima priprema Grand Theft Auto VI

Novi patent iza kojeg stoji Rockstar Games će doneti inteligentnije karaktere

  • 0

Rockstar Games zvanične detalje za GTA 6 još uvek krije zmija noge, pošto zvanične najave nema na vidiku. Potvrda o postojanju dolazi samo putem greški developera i marketinških planova kompanije Take-Two, prema kojima šestica stiže 2023. godine.

Već se stiglo do datuma izlaska, a detalja o samoj igri i po čemu će ona biti bolja od još uvek popularnog GTA 5 ima na kašičicu. Šuška se da će na scenu stupiti ženski protagonista i da će se radnja odigravati na više lokacija.

Međutim, Rockstar Games ima ambicioznije planove od proste izmene lokacija i nove priče, već za rad na Grand Theft Auto 6 ide sa patentima. Kako je primetio jedan korisnik Reddita, Rockstar je podneo zahtev za patent koji se vezuje za NPC karaktere i njihovu navigaciju u gejming okruženju. Govori se o sistemu vezanom za navigaciju koji se ne vezuje za samog igrača i uključuje navigaiju u ponašanje kompjuterskih karaktera, sa ciljem da ih načini realističnijim.

Ne-igrivi karakteri u ovoj igri za koju je kreiran patent će se ponašati uverljivije i znaće kako da reaguju da različite promene u odnosu na lokaciju. Na samom sajtu se navodi da će oni znati da prilagode brzinu u zavisnosti od terena i vrste puta na kojem voze. U tom maniru, benefit ne bi bio samo realizam, već i još više karaktera na lokacijama.

Iako je većina napisanih stvari nerazumljiva običnom čitaocu, na samom linku do patenta stoje prilično ambiciozni planovi koje jedva čekamo da vidimo unutar GTA 6.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA