Resident Evil Village - datum izlaska, besplatni demo i svi novi detalji

Capcom je nedavno ozvaničio tonu novih detalja za najnovije izdanje u čuvenom Resident Evil serijalu

  • 1

Najavljeno predstavljanje za Resident Evil Village se odigralo kao što je planirano i donelo je dosta novih detalja.

Pre svega ludi trejler, treći po redu, koji prikazuje sa kim će se igrači kao Etan sresti tokom igranja. Tu su vampirice, naizgled prijatnog izgleda ali su zapravo napravljene od buba. Uh! Trejler prikazuje još neprijateljski nastrojenih lica, likove ključne za proču i bolje nas upoznaje sa atmosferom zavejanog seoceta.

Za kraj, Capcom je rešio da igračima otkrije kada mogu zaigrati Resident Evil Village, i to će se odigrati 7. maja ove godine. Kao što su glasine upućivale, Village će biti dostupan i za starije konzole, PS4 i Xbox One, od istog dana. Pre nego što Resident Evil Village izađe pred igrače, besplatni demo će biti dostupan za probu, kao što je bio slučaj sa ranijim Rezi igrama.

Zajedno sa trejlerom prikazan je i gejmplej koji se fokusira na samu akciju i otkriva da će stil inventara iz RE4 biti prisutan ovde, kao i mehanika kraftovanja oružja. The Duke je karakter koji će nas isto podsećati na RE4 korene, pošto je on prodavac koji će se nalaziti po različitim lokacijama, uvek spreman da vam proda nešto, uz pravu cenu naravno. Pored RE4 osnova, gejmplej je dosta blizak onom iz Resident Evil 7 naslova, što se vidi po samom endžinu.

Dalje, Capcom nastavlja da eksperimentiše sa multiplejer naslovima baziranim na Resident Evil franšizi. Prošle godine je sa Resident Evil 3 Remake stigao multiplejer mod nazvan Project Resistance koji je tim igrača stavljao protiv jedne osobe, Mastermind, takođe kontrolisane od strane igrača.

Ovoga puta, kupci Residen Evil Village će u paketu dobiti još jednu igru, multiplejer RE: Verse. Igra dolazi u znak proslave 25. godišnjice i dovodi junare, zlikovce i čudovišta koja su obeležila franšizu. Tu će biti Kler i Kris Redfild, Nemesis, Džil i ostali.

Mećevi su u deathmatch fazonu, za do 6 igrača koji će se boriti svako a sebe. Svaki karakter će imati svoja obeležja i upečatljive osobine, kao i bio oružja koja će biti od velikog značaja tokom igranja. Ovaj multiplejer naslov izlazi istog dana i za iste platforme kao Village.

Playstation 5 igrači su pravi srećnici pošto već sada mogu isprobati deo iskustva koje očekuje u RE Village. Demo je dostupan na Playstation prodavnici i moguće je preuzeti ga putem ovog linka. Ovde nećete igrati kao protagonista Etan, već ćete biti u ulozi karaktera kojeg krasi naziv The Maiden. Pred igračima nema opcije da se bore ili odupru napadačima, već će ga kontrolisati samo sa ciljem da probaju i pobegnu iz Dimitrescu zamka.

Demo je odvojen od same kampanje i predstavlja zasebno iskustvo u vidu kratke priče. Iako se radi o skroz odvojenom delu, demo je sasvim dovoljan da se prikaže napetost kakva očekuje igrače, a na PS5 konzoli je moguće iskusiti i ostale čari poput haptičke podrške, 3D audio tehnologije i grafičkih podešavanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA