Nove igre uskoro nećemo morati prvo da instaliramo na komp da bismo mogli da ih igramo?

To bi nestrpljivim igračima pomogao da gotovo istog momenta po kupovini započnu sa igranjem...

  • 0

Proces od kupovine do igranja nekog naslova ume da bude prilično bolan i dugotrajan, pogotovo ako posedujete spor internet i zastareli disk za smeštanje podataka.

Čak i ako posedujete SSD nove generacije ponovo ćete morati da prođete kroz proces instalacije, ali Electronic Arts sada želi da taj dugotrajni proces ukine kako bi igrači više vremena proveli u gejmingu. Ta kompanija radi na patentu, odnosno tehnologiji koja će omogućiti da igra može da se igra i tokom procesa preuzimanja, koji bi bio aktivan u pozadini.

Igra bi se, dok traje njeno preuzimanje, jednostavno strimovala na ekran računara, a potom bi se izvršila naprimetna tranzicija sa strimovanja na instalaciju igre na PC-u, piše Play!Zine.

To bi nestrpljivim igračima pomogao da gotovo istog momenta po kupovini započnu sa igranjem. Tu, međutim, postoji potencijalni problem, pošto će biti potrebna velika brzina interneta da bi igra mogla istovremeno da se igra i strimuje, u optimalnom kvalitetu.

Iako izdavači već imaju pristup podele fajlova na one sa niskim kvalitetom, kako bi se obezbedio raniji ulazak u igru, patent kompanije Electronic Arts će verovatno dobiti na popularnosti, pogotovo sa rastom slobodnog prostora na diskovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA