Umesto džojpeda, uskoro ćemo igrice igrati bananom: Genijalini izum Sonyja od svega pravi kontroler

Japanska kompanija u poslednje vreme ima prilično zanimljive ideje, od kojih je ova poslednja istovremeno, možda, najgenijalnija...

  • 0

Sony je podneo zahtev za patent pod nazivom "sistem i metod za generisanje korisničkih unosa za video igru", koji bi trebao da omogući igračima da koriste uobičajene kućne predmete kao kontrolere. Japanska kompanija je predstavila primer kako čak i banana može biti upotrebljena za kontrolisanje igre.

Cene modernih gejmpadova su prilično visoke i ne može baš svako lako da ih priušti, tako da ovo zvuči kao genijalna alternativa koja će gejming još više učiniti pristupačniji ljudima. Kompanija u svom zahtevu upravo i napominje da izrada različitih kontrolera može da bude komplikovana u zavisnosti od modela, i iz tog razloga dosta košta. Idealno bi bilo kada bi korisnik mogao da koristi jeftin, jednostavan i neelektronski uređaj kao perifernu opremu.

Sonyjev patent funkcioniše tako što koristi kamere koje skeniraju i indentifikuju objekat u rukama igrača i onda prate njegovo kretanje. To znači da teoretski možete da koristite jastuk kao volan ili šargarepu za igranje Flight Simulatora.

Banana kontroler Foto: Sony

Ilustracije prikazuju kako bi izgledalo kada bi igrači koristili bananu za kontrolisanje, a ako poželite da uđete u kompletan Džon Vik mod možete da i "dual vildujete".

Može se videti i da će postojati mogućnost da se tasteri nekako nanesu na objekat, za komplikovanije igre. Sony je u poslednje vreme počeo da iznenađuje sa inovacijama, počev od nove generacije VR sistema, ali ostaje još da se vidi da li će novi patent dobiti zeleno svetlo. Svakako zvuči kao zanimljivo rešenje…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA