EA ide “all-in” u Battlefield franšizu sa planovima za povezani univerzum

Vins Zampela koji je producirao originalni “Call of Duty”, sada nadgleda franšizu.

  • 0

Slično kao “Assassin's Creed”, i Battlefield se pretvara u “povezani univerzum”. EA ulaže više resursa u serijal i menja strukturu svojih studija kako bi podržala tu viziju, uprkos činjenici da je prijem novog “Battlefield 2042” naslova bio katastrofalan.

Ono što nazivaju “povezanim univerzumom” znači da će više studija u sklopu izdavača raditi na više različitih Battlefield naslova koji će svi biti povezani istim univerzumom. Slično kao što je Marvel radio sa svojim filmovima, gde su gotovo svi heroji imali svoje samostalne filmove sa različitim producentima, piscima i rediteljima, ali su bili povezani zajedničkim univerzumom.

Electronic Arts, inače jedan od najvećih i objektivno najomraženijih gejming izdavača na svetu, sada planira da učini isto sa nekada voljenom franšizom.

Rečeno je da više studija u Severnoj Americi i Evropi radi na Battlefield igrama, jedna od njih je i Battlefield Mobile, koja će biti objavljena sledeće godine.

Svetla tačka najave bila je da će Vins Zampela, šef Respawn Entertainment studija, koji je odgovoran za naslove poput “Star Wars Jedi: Fallen Order” i “Apex Legends”, biti zadužen za Battlefield franšizu. Zampela koji je preuzeo DICE LA, ogranak švedskog DICE studija iza Battlefield naslova, nastaviće da vodi Respawn. Pored produkcije originalne “Call of Duty” igrice, Zampela je radio na razvoju i veoma popularne “Titanfall”igre.

U međuvremenu, generalni direktor DICE-a Oskar Gejbrielson napustiće kompaniju krajem godine. Bivša direktorka studija Ubisoft Annecy Rebeka Kutaz preuzima tu ulogu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA