Sony će možda konačno moći da se takmiči sa veoma popularnim Xbox Game Pass-om

Platforma pod kodnim imenom „Spartacus“ će navodno kombinovati cloud gejming, klasične igre i nove naslove.

  • 0

Sony navodno priprema konkurenta Xbox Game Pass-u za PlayStation igrače koji će navodno kombinovati cloud gejming, klasične igre i nove naslove. Platforma je trenutno poznata samo pod kodnim imenom „Spartacus“, a prema Bloombergovom izveštaju, biće podeljena na tri nivoa.

Prema izveštaju, osnovni pretplatnički nivo usluge bi uključivao uobičajene prednosti PlayStation Plus-a, što je nekoliko besplatnih igara mesečno i pristup onlajn uslugama. Drugi nivo bi nudio listu PlayStation 4 i, eventualno, PS5 igara koje igrači mogu preuzeti, slično Xbox Game Pass-u. Treći nivo bi nudio sve gore navedeno, plus demo verzije i igre iz PS1, PS2 i PSP era.

Bloombergov izveštaj nije pružio detalje o cenama pretplate ili datumu uvođenja usluge, ali navodi da se očekuje da će Sony više investirati u svoju trenutnu platformu za striming igara zasnovanu na oblaku – PlayStation Now.

Za korisnike Game Pass-a dostupna je opširna biblioteka video igara koje igrači mogu da preuzmu u svakom trenutku i, objektivno posmatrano, ova platforma je jedan od vodećih razloga za popularnost Xbox konzola. Biblioteka naslova koja se stalno ažurira, daje igračima motivaciju da u kontinuitetu koriste konzolu. Pored toga, Game Pass nudi neke od najvećih naslova u gejmingu poput Halo ili Forza franšize odmah pri izlasku.

Zato ima smisla da Sony vidi vrednost u ovakvoj platformi. Posebno imajući u vidu da je PlayStation Now bio jedna od prvih platformi za strimovanje igara na tržištu, koju Sony do sada nije uspeo da iskoristi u potpunosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA