Ubisoft postaje prva velika gejming kompanija koja će implementirati NFT-ove u svoje igre

Ubisoft Quartz suočava se sa gotovo potpunim negodovanjem igrača.

  • 0

Ubisoft je juče najavio Ubisoft Quartz, NFT inicijativu koja omogućava ljudima da kupuju veštački oskudne digitalne artikle koristeći kriptovalute. Ova najava predstavlja prvi pravi ulaz velike gejming kompanije u NFT. Drugi veliki izdavači kao što su Square Enix i Sega su izrazili interesovanje za ovu tehnologiju, ali Ubisoft je prvi koji zvanično nudi proizvod.

Digits, kako Ubisoft zove ove NFT-ove, biće predstavljeni sutra u njihovom “Ghost Recon: Breakpoint” naslovu i to samo u PC verziji ove igre.

Digits su oružje, vozila i kozmetika u igrici, koje igrači mogu nabaviti u ograničenim količinama i slobodno prodati preko kripto novčanika. Oslanja se na Tezos, kriptovalutu koja tvrdi da je energetski efikasna, piše Kotaku.

Ideja je da će Ubisoftovi NFT-ovi omogućiti igračima da imaju "jedinstveno" vlasništvo nad svojim predmetima u igri. Kompanija tvrdi da će svaki NFT biti označen vidljivim serijskim brojem. Prva tri NFT-a objaviće 9, 12. i 15. decembra i neki igrači će moći da ih dobiju besplatno ako se prijave preko Ubisoft aplikacije i povežu svoj kripto novčanik.

Mišljenja oko ove najave veoma su podeljena, dok su mejnstrim igrači izrazili gotovo potpuno negodovanje.

Na jednoj strani rasprave nalaze se kripto investitori i entuzijasti koji ovaj potez vide kao naznaku za pozitivne stvari koje slede. Ovakva implementacija je prvi put da mejnstrim gejming kompanija, i to jedna od najvećih na svetu, dodaje u svoje igre NFT-ove. Mogućnost posedovanja i prodaje digitalnih artikala van igre je nešto što su kripto orijentisani igrači tražili već neko vreme, piše Coindesk.

Sa druge strane, nalaze se mejnstrim igrači koji negoduju ovaj potez gejming giganta. Kako piše Video Games Chronicle, gotovo 95 odsto igrača koji su reagovali na najavu na YouTube-u je dislajkovalo video. Tačne brojeve teško je odrediti od kako je YouTube onemogućio javnu dostupnost broja dislajkova, ali pojedine ekstenzije mogu vam omogućiti da vidite taj broj.

Ubisoftova jučerašnja najava navodi da je Quartz kulminacija četvorogodišnjeg istraživanja blokčejn tehnologije i bliske saradnje sa renomiranim stručnjacima u okviru startap ekosistema. Nakon najave, vrednost Tezos kriptovalute skočila je za oko 37 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA