Microsoft obustavio proizvodnju Xbox One konzola, Sony nastavlja sa PS4 proizvodnjom

Microsoft se fokusirao na Xbox Series X/S tokom 2021.

  • 0

Microsoft je obustavio proizvodnju svih Xbox One konzola. Tehnološki gigant je prvobitno prekinuo proizvodnju Xbox One X i digitalnog Xbox One S uoči lansiranja Xbox Series X konzole, a zatim je tiho prekinuo proizvodnju Xbox One S krajem 2020. godine, ostavljajući trgovcima da rasprodaju svoje preostale zalihe.

Potvrda Microsoft-a dolazi u trenutku kada je Bloomberg izvestio da je Sony planirao da prekine proizvodnju PS4 konzola krajem prošle godine, ali da će kompanija ipak proizvesti još oko milion PS4 konzola ove godine.

Sony je potvrdio da je proizvodnja PS4 još uvek u toku, usred borbe giganata da zadovolje potražnju za svojim najnovijim konzolama nove generacije.

Čini se da je Microsoft u stanju da zadovolji potražnju za Xbox Series S konzolom, jefitinijom digitalnom verzijom od 300 dolara. Ova konzola nalazi se u zalihama na većini prodajnih mesta, kako u Americi, tako i u Evropi.

Govoreći neposredno nakon lansiranja Xbox Series X/S 2020. godine, šef Xbox-a Fil Spenser rekao je da je kompanija napravila više konzola Series X nego Series S konzola, ali da će na kraju pobediti Series S zbog svoje niže cene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA