Microsoft kupuje Activision Blizzard za skoro 70 milijardi dolara

Kompanija Activision najpoznatija je po svojoj "Call of Duty" franšizi.

  • 2

Kompanija Microsoft najavila je danas da kupuje gejming giganta Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara u gotovini.

To je Microsoft-ov najveći potez u gejming industriji, a kompanija kaže da će time postati “treća najveća gejming kompanija po prihodima, nakon Tencent-a i Sony-a” nakon što dogovor bude zaključen.

Kupovinom Activision Blizzard-a, Microsoft će na raspolaganju imati franšize kao što su “Call of Duty”, “Warcraft”, “Diablo”, “Overwatch” i “Candy Crush”. A kako kaže šef Xbox-a, očekuje se da će se mnogi od ovih naslova naći u Xbox Game Pass-u.

Microsoft je postao sve agresivniji u kupovini gejming studija poslednjih nekoliko godina. 

Nakon što su kupili popularni "Minecraft" za 2,5 milijarde dolara, nedavno su kupili Bethesda gejming studio, koji je u industriji jedan od najpoznatijih, i koji stoji iza "Elder Scrolls" i "Fallout" franšiza. Kupovina Activision Blizzarda je najveća akvizicija Microsoft-a do sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    18. januar 2022 | 15:56

    А што им је храна мутирана, препуна нездравих додатака и на брзину спремљена, ни абера?... Али зато воле да причају о бризи о сиромашнима, гладнима, немоћнима, слабима...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA