Call of Duty ostaje na PlayStation konzolama, iako Microsoft kupuje Activision

Microsoft je zvanično potvrdio da će "Call of Duty" franšiza ostati dostupna i na Sony-jevim PlayStation konzolama.

  • 0

Nakon što je Microsoft najavio kupovinu gejming giganta Activision Blizzard, počele su spekulacije o tome kakve će posledice imati akvizicija na budućnost "Call of Duty" franšize, koja je ogroman hit, kako na Xbox, tako i na PlayStation konzolama. 

Za gejmere i ljubitelje PlayStation konzola koji su se možda zabrinuli, Microsoft ima dobre vesti. Direktor Xbox-a Fil Spencer je na svom Twitter-u saopštio da će "Call of Duty" imati budućnost na Sony-jevoj konzoli.

"Imao sam dobar razgovor s glavnim ljudima u Sony-ju. Potvrdio sam našu nameru da ispoštujemo postojeće dogovore i nakon kupovine Activision-a, kao i našu želju da zadržimmo Call of Duty na PlayStation-u. Sony je važan deo naše industije, a mi cenimo naše odnose", rekao je Spenser.

 

Kupovina Activision-a je najveći potez ovog tipa u istoriji Microsoft-a, a i najveći potez u istoriji gejminga u celini. Očekuje se da će akvizicija biti završena naredne godine.

Microsoft tvrdi da će im Activision pomoći da nastave da razvijaju svoj gejming biznis na mobilnim uređajima, PC-u i konzolama, kao i da će ponuditi gradivne blokove za metaverzum, prenosi portal Klix.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA