Nintendo Switch je prestigao PS1 i postao peta najprodavanija konzola svih vremena

Brojevi obuhvataju ne samo standardni model objavljen 2017. godine, već i Nintendo Switch Lite i noviji Nintendo Switch OLED, koji se fokusira na poboljšanja ekrana.

  • 0

Nintendo Switch je nadmašio originalnu PlayStation konzolu u pogledu ukupnih globalnih prodaja i tako se etablirao kao peta najprodavanija konzola u istoriji.

Prema najnovijim analizama kompanije VGChartz, Switch je prodat u 341.662 primerka tokom nedelje koja je završena 15. januara 2022. godine. To je ukupnu prodaju konzole povećalo na 102,81 miliona primeraka.

Poređenja radi, ukupna prodaja PS1 konzole bila je neverovatnih 102,5 miliona jedinica.

Ovo dostignuće takođe stavlja Switch ispred Wii-ja, koji je do sada bio najuspešnija konzola koju je Nintendo prodavao, sa 101,6 miliona prodatih jedinica širom sveta.

Odmah iznad Switch-a nalazi se PlayStation 4 (PS4) sa skoro 117 miliona prodatih jedinica, dok su konzole sledeće generacije PlayStation 5 (PS5) i Xbox Series X/S još uvek van prvih deset.

Brojevi obuhvataju ne samo standardni model objavljen 2017. godine, već i Nintendo Switch Lite i noviji Nintendo Switch OLED, koji se fokusira na poboljšanja ekrana.

Posmatrano po regionima, Sjedinjene Države predstavljaju najveće tržište za konzolu, sa 38,2 miliona prodatih jedinica. Slede Evropa (27,2 miliona) i Japan (23,4 miliona).

Sledeći cilj Nintendo Switcha jeste da po prodaji dostigne Sony PlayStation 4 seriju, potom Nintendo Game Boy (uključujući Game Boy Color), Nintendo DS i na kraju Sony PlayStation 2 koji je najprodavanija konzola svih vremena (158 miliona prodatih primeraka).

Nintendo Switch je globalno objavljen 3. marta 2017. godine, dok je PS1 objavljen 3. decembra 1994.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA