≫ 

Gigant nikako da predahne: Američke vlasti spremaju novu tužbu protiv Google-a zbog monopola

Nakon što je bio na meti prethodne administracije, tehnološki gigant je na meti i administracije Džoa Bajdena

  • 0
Google kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Nova tužba američkog Ministarstva pravde (DOJ), druga u dve godine, baviće se navodnim kršenjem zakona o konkurenciji kompanije Google na tržištu digitalnog oglašavanja.

Kako piše CNET, ubrzano se sprovode završne pripreme kako bi mogla da bude podignuta možda već u septembru ove godine. Trenutno su u toku razgovori sa izdavačima kako bi se prikupilo što više dokaza.

Tamošnje Ministarstvo pravde je 2020. godine tužilo Google za zloupotrebu svog dominantnog položaja na tržištu onlajn pretrage u Sjedinjenim Američkim Državama. Tužba i dalje prolazi kroz pravni sistem.

Gigant se brani tako što tvrdi da potrošači koriste njihov proizvod zato što je bolji od drugih, a ne zato što nemaju druge opcije.

Google je očigledno pokušao da odgovori na zabrinutost regulatora kako bi sprečio novu tužbu. Kompanija je navodno rekla DOJ-u prošlog meseca da je spremna da odvoji svoje reklamno poslovanje u odvojenu kompaniju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA