≫ 

Donald Tramp bi mogao da se vrati na Facebook već u januaru, ali tu je veliko "ako"

Tramp je imao 35 miliona pratilaca na Facebook-u

  • 3
Donald Tramp, Facebook, Fejsbuk Foto: Pixabay, Tanjug/AP, Printskrin: Facebook/Donald J. Trump

Nik Kleg, predsednik za globalne poslove u kompaniji Meta, rekao je za publikaciju Semafor da bi zabrana bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa na Facebook-u mogla biti ukinuta već u januaru, ako se donese odluka o vraćanju njegovog naloga nakon što suspenzija istekne.

Meta je u junu 2021. objavila da suspenduje Trampov nalog na dve godine, nastavivši početnu suspenziju od 7. januara te godine, dan nakon što je gomila Trampovih pristalica izazvala ozbiljne nerede u Americi.

Kleg je rekao da će Meta svoju odluku zasnivati na razgovorima sa stručnjacima i na tome da li postoji rizik od "povrede u stvarnom svetu", prenosi Semafor.

"Ako mislimo da na našoj platformi postoji sadržaj koji će dovesti do povrede u stvarnom svetu — fizičke povrede — onda osećamo da imamo jasnu odgovornost da delujemo protiv toga", rekao je Kleg.

Tramp je imao 35 miliona pratilaca na Facebook-u. Ukidanje njegove zabrane bilo bi dobro za svaku buduću kampanju, ako bi se ponovo kandidovao za predsednika 2024. godine.

Facebook nije bio jedina društvena platforma koja je zabranila Trampa. Twitter je 8. januara 2021. objavio da je "trajno suspendovao" njegov nalog "zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja".

Tramp je u februaru ove godine pokrenuo sopstvenu konzervativnu društvenu platformu Truth Social koja je za sada ogroman neuspeh.

Video: Pobeda Trampa: Senat ga oslobodio optužbi da je odgovoran za upad u zgradu Kongresa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    22. septembar 2022 | 16:28

    "mogao da se vrati na Facebook" - ОВО се тиче претходног ПРЕДСЕДНИКА Америке!!... Какав фашизам је завладао у тој, сада једнопартијској, земљи...

  • DARKO 100%

    22. septembar 2022 | 17:59

    Mi smo prijatelji na fejsu

  • Miki

    22. septembar 2022 | 18:24

    Ova vest da će Tramp moći da se vrati na facebook za mene je toliko važna da sada mogu mirno da spavam. Inače zbog sekiracije za Trampa i njegov facebook nalog sam stalno imao nesanicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA