≫ 

Elon Musk i Twitter se sada svađaju oko Signal poruka

Twitter-ovi advokati tvrde da je izvršni direktor Tesle zadržao poruke koje je trebalo da preda

  • 0
ilon mask - tviter

Foto: Profimedia

Privatne poruke Ilona Maska mogle bi ponovo da mu stvore problem. Advokati dve strane ponovo su se suočili na sudu u Delaveru uoči oktobarskog suđenja koje će odrediti sudbinu sporazuma o kupovini društvene mreže.

Među pitanjima koja su pokrenuta tokom više od tri sata dugog saslušanja bila je Muskova upotreba šifrovane aplikacije za razmenu poruka Signal. Advokati Twittera tvrde da je Mask zadržavao poruke poslate preko aplikacije, pozivajući se na snimak ekrana razmene između Maska i Džereda Birčala, šefa Maskove porodične kancelarije.

Prema Twitteru, u poruci se pominju Morgan Stenloi i Mark Andresen, kao i "razgovor o regulatornom odobrenju EU" za Maskov ugovor sa Twitter-om.

Advokati Twittera rekli su da su otkrili snimak ekrana nakon što su Mask i Birčal negirali da koriste Signal da razgovaraju o dogovoru. Snimak ekrana je pokazao da su poruke podešene na automatsko brisanje.

Advokati Twittera su takođe naveli "tekstualnu poruku koja nedostaje" između Maska i predsednika Oracle-a Larija Elisona, koji je trebalo da bude suinvestitor u Twitter ugovoru.

Mask i Elison su se dopisivali jutro pre nego što je Mask tvitovao da je akvizicija "privremeno na čekanju". Nije jasno kakav je značaj tih poruka, ali Twitter-ovi advokati su primetili da je Mask napisao Elisonu "zanimljiva vremena" pre nego što je dogovorio telefonski poziv sa njim.

Maskova strana pokušala je da umanji značaj upotrebe Signala od strane izvršnog direktora Tesle. "Zapravo nema dokaza da smo uništili dokaze", odgovorio je jedan od Maskovih advokata.

"Signal, znate, zvuči kao da je to podla aplikacija", rekla je.

"U stvari, rukovodioci Twittera su svedočili da određeni broj njih zapravo koristi Signal za razmenu poruka."

"Signal nije neki egzotičan mehanizam, veoma je uobičajeno u Silicijumskoj dolini koristiti ovu platformu", rekli su Maskovi advokati.

Očekuje se da će sudija u narednih nekoliko dana doneti odluku o Twitter-ovom predlogu za sankcionisanje Maska. Petodnevno suđenje koje će odrediti sudbinu akvizicije zakazano je za 17. oktobar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA