≫ 

Novi Ethereum sistem je izgleda previše komplikovan za "široke narodne mase"

"Ethereum zajednica voli da korišćenje predstavi jednostavnijim, ali je bolje da se prizna: ovo još uvek nije za široke narodne mase"

  • 0
Bitkoin, ethereum Foto: Pixabay

Druga najveća kriptovaluta na svetu nedavno je prošla kroz najveću promenu u svojoj istoriji, prešavši na daleko efikasniji oblik potvrde transakcija i rudarenja.

To je bio istorijski trenutak za ethereum, drugu po veličini kriptovalutu na svetu – sa zvaničnim završetkom "The Merge" procesa, koji je najavljivan godinama, valuta je prešla sa energetski intenzivnog načina rudarenja proof-of-work, na daleko efikasniji proof-of-stake.

Međutim oni koji su se upustili u stake proces sa novom Ethereum mrežom su na Reddit-u počeli da izražavaju svoje nezadovoljstvo procesom koji je izgleda previše komplikovan za običnog korisnika.

Na Ethereum subredditu nekolicina korisnika je ukazala na to da je ceo proces previše komplikovan i da je nekima od njih trebalo i po nekoliko dana da sve osposobe i pokrenu:

"Ethereum zajednica voli da korišćenje predstavi jednostavnijim, ali je bolje da se prizna: ovo još uvek nije za široke narodne mase", prenosi Benchmark.

Neki od korisnika koji su ulagali u ETH u samom početku su morali da potroše mnogo vremena, pre nego što su se pojavile mnogo jednostavnije opcije i da je ceo proces mnogo komplikovaniji nego što je to očekivano.

Pored podešavanja svega, treba napomenuti i da novi sistem zahteva brzu vezu, kao i da troši dosta protoka, što može da predstavlja problem ukoliko ste na paketu sa ograničenim protokom.

Sa druge strane, kao i sa rudarenjem, novi sistem ulaganja ne treba shvatati kao sistem u kojem dobijate besplatan novac, već ste plaćeni za određeni posao, a to zahteva određenu dozu znanja i umeća.

Iako proces ulaganja deluje komplikovaniji nego na prvi pogled, nakon spajanja glavne i test mreže, broj dnevno validiranih blokova je porastao sa 6.000 na 7.100, a prosečno vreme potrebno za validaciju transakcije je palo za 13%.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA