≫ 

Evropska unija otvara "detaljnu" istragu o Microsoftovoj kupovini Activision Blizzarda

Komisija sada ima 90 radnih dana da završi istragu

  • 0
Activision Blizzard Foto: Activision Blizzard

Evropska komisija će sprovesti "detaljnu" istragu o Microsoftovoj ponudi od 69 milijardi dolara za kupovinu Activision Blizzarda. 

Nakon preliminarne istrage, Evropska komisija je u utorak objavila da veruje da bi akvizicija mogla "značajno smanjiti konkurenciju" u nekoliko oblasti, kao što su PC gejming, konzole i gejming u oblaku, javlja Reuters.

Prema zvaničnicima Komisije, Microsoft ima potencijalni ekonomski podsticaj da spreči konkurente da pristupe "visokoprofilnim i veoma uspešnim igrama" Activision Blizzard-a, uključujući nove Call of Duty igre.

Komisija takođe ističe zabrinutost da bi akvizicija mogla nepravedno da donese prednost Windowsu u odnosu na konkurentske operativne sisteme za računare.

Evropska komisija sada ima 90 radnih dana da završi svoju istragu, što znači da će odluka stići najkasnije 23. marta 2023. godine.

"Nastavljamo da radimo sa Evropskom komisijom na narednim koracima i na svim važećim tržišnim problemima", rekao je portparol Microsofta za Engagdet.

"Sony, kao lider u industriji, kaže da je zabrinut za Call of Duty, ali smo rekli da smo posvećeni tome da igra bude dostupna istog dana na Xbox-u i PlayStation-u. Želimo da ljudi imaju veći pristup igrama, ne manji."

Komisija neće nužno blokirati dogovor, ali bi istraga mogla značajno da odloži akviziciju i iznudi ustupke od Microsofta.

Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA