≫ 

Analitički podaci koje Apple beleži u App Store-u navodno nisu anonimni

Stručnjaci otkrili razliku između politika privatnosti koje je objavio Apple i politika privatnosti koje se stvarno primenjuju

  • 0
Apple's App Store, aplikacija Foto: Tanjug/AP

Stručnjaci za razvoj i analizu aplikacija Mysk su na svom Twitter nalogu ukazali da Apple šalje ono što je poznato kao "Directory Services Identifier" zajedno sa svojim analitičkim informacijama iz App Store-a.

Ovaj identifikator je navodno povezan sa iCloud nalogom korisnika, povezujući na taj način ime korisnika, adresu e-pošte i druge informacije.

Nasuprot tome, Apple navodi u svojoj politici da "Nijedna od prikupljenih informacija vas lično ne identifikuje. Lični podaci se ili uopšte ne beleže, podležu tehnikama očuvanja privatnosti kao što je diferencijalna privatnost, ili se uklanjaju iz svih izveštaja pre nego što se pošalju Apple-u".

Međutim, u nastavku tih pravila stoji da Apple "može da poveže neke podatke o korišćenju Apple aplikacija" na uređajima koji su prijavljeni na isti iCloud nalog, ali da to čini na način koji ne dozvoljava kompaniji da identifikuje ti, piše The Verge, prenosi Bug.hr.

Iako Apple otkriva da prikuplja veliku količinu ličnih informacija i podataka za svoje preporuke za aplikacije i reklame, postoje kontrole koje vam omogućavaju da isključite ili ograničite prikupljanje podataka. Međutim, izgleda da kad i isključite prikupljanje podataka, to ne znači da neće biti prikupljeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA